Yle: Keskustavaikuttajat hylkäämässä Kulmunin – "tulos tai ulos"

Ylen kyselyn mukaan 60 prosenttia haluaa Kulmunille vastaehdokkaan. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Enemmistö keskustavaikuttajista haluaa puolueen puheenjohtajalle Katri Kulmunille vastaehdokkaan syksyn puoluekokouksessa, kertoo Yle . Suosituin haastaja on kansanedustaja Annika Saarikko.

Ylen kyselyn mukaan 60 prosenttia haluaa Kulmunille vastaehdokkaan. Vielä helmikuussa vastaehdokasta toivoi vain 24 prosenttia keskustavaikuttajista. 64 prosenttia torjui ajatuksen.

– Hän ei ole tehnyt mitä lupasi. Tulos tai ulos, perustelee yksi kyselyyn vastannut keskustavaikuttaja vaatimustaan vastaehdokkaasta.

Vajaa kolmannes ei kuitenkaan näe tarvetta vastaehdokkaalle. Kymmenen prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Viime syyskuussa keskustan johtoon noussut Kulmuni on itse ilmoittanut haluavansa jatkaa puolueen puheenjohtajana. Vastaehdokkaita ei ole vielä ilmaantunut, mutta ainakin Saarikko pitää ovea raollaan ehdokkuudelle.

Kysely lähetettiin viestintäkoulutuskohun puhjettua

Ylen kysely lähetettiin kaikille keskustan eduskuntaryhmän, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen jäsenille. Kysely lähetettiin viime viikon torstaina Kulmunin ympärillä kiehuneen viestintäkoulutuskohun puhjettua.

Noin puolet vastaajista on antanut vastauksensa ennen kuin Kulmuni seuraavana päivänä ilmoitti eroavansa valtiovarainministerin tehtävästä.

Viimeiset vastaukset saatiin tällä viikolla, kun Matti Vanhanen oli jo aloittanut Kulmunin tilalla hallituksessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut