Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjanmerellä pudonneen yhdysvaltalaishävittäjän lentäjä on kuollut

Pohjanmerellä Britannian itäpuolella pudonneen yhdysvaltalaishävittäjän lentäjä on kuollut. Asiasta kerrotaan Britannian ilmavoimien Lakenheathin tukikohdan Facebook -sivuilla.

Lakenheathin päivityksen mukaan lentäjän ruumis on paikannettu ja hänet on todettu kuolleeksi.

Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan F-15C Eagle -hävittäjä oli harjoituslennolla, jolle se oli lähtenyt Lakenheathin tukikohdasta Englannin itäosasta. Kone putosi puoli kymmenen jälkeen aamupäivällä paikallista aikaa. Hävittäjä oli pudotessaan 137 kilometrin päässä Yorkshiren rannikolta.

Koneen putoamisen syystä ei ollut vielä Suomen aikaa illalla puoli kymmenen jälkeen tarkempaa tietoa.

Britannian rannikkovartiosto kertoi aiemmin päivällä löytäneensä pudonneen hävittäjän, mutta lentäjää ei onnistuttu heti löytämään. Etsinnöissä oli päivän mittaan mukana muun muassa pelastusveneitä ja rannikkovartioston helikopteri.

Yhdysvaltain ilmavoimien 48th Fighter Wing on toiminut Lakenheathin tukikohdassa vuodesta 1960 lähtien. Kyseisessä yksikössä on aktiivipalveluksessa yli 4 500 sotilashenkilöä.

Alueella aiemminkin lento-onnettomuuksia

Yhdysvaltain ilmavoimat otti Boeingin valmistaman yksipaikkaisen F-15C-hävittäjän käyttöönsä vuonna 1979, kertoo puolustus- ja tiedusteluyritys Jane's.

Yhteensä 409 valmistetusta hävittäjästä 211 on nykyään käytössä.

Britannian ilmavoimien edustajan Martin Tinworthin mukaan kyseisellä hävittäjällä on ollut turvallisuuden osalta erinomaisen puhtaat paperit.

Alueella on tapahtunut aiemminkin lento-onnettomuuksia. Vuonna 2015 Yhdysvaltain F-18-hävittäjä putosi Itä-Englannissa lähellä Elyn kuntaa. Viiden vuoden takaisessa onnettomuudessa kuoli myös koneen lentäjä.

Vuoden 2014 lokakuussa ilmavoimien tukikohdasta lähtenyt F-15-hävittäjä putosi pellolle, mutta tuolloin lentäjän onnistui käyttää heittoistuinta ennen törmäystä ja hän selvisi hengissä. Samaisen vuoden tammikuussa neljä lentosotamiestä kuoli, kun yhdysvaltalaishelikopteri putosi matalalla lennetyssä harjoitustehtävässä.