Ravintolakonserni NoHo Partners jatkaa yli 500 työntekijän lomautuksia

Ravintolat saivat avata ovensa kesäkuun alussa, mutta aukioloja ja asiakasmääriä on täytynyt yhä rajoittaa. MESUT TURAN / LEHTIKUVA

STT

Ravintolakonserni NoHo Partners kertoo saaneensa päätökseen yt-neuvottelut määräaikaisten lomautusten jatkamisesta.

Lomautukset jatkuvat noin 550 työntekijän kohdalla. Lomautukset ovat osa- tai kokoaikaisia ja kestoltaan enintään 90 päivää. Lomautettujen lopullinen määrä ja lomautusten kesto tarkentuu myöhemmin markkinatilanteen perusteella.

Toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan ravintoloiden avaus on sujunut hyvin ja asiakaskysyntä ylittänyt odotukset.

– Talouden käynnistämisen ja työllistämisen näkökulmasta olisi tärkeää purkaa rajoituksia asteittain, jolloin pääsisimme kutsumaan loputkin ihmisistämme takaisin töihin, Vikström sanoo tiedotteessa.

Ravintolat saivat avata ovensa kesäkuun alussa, mutta aukioloja ja asiakasmääriä on täytynyt yhä rajoittaa.

Koronavirusepidemia ja sen vuoksi asetetut rajoitukset ovat iskeneet rajusti NoHon ravintolatoimintaan. Toukokuun lopulla NoHo kertoi saaneensa valmiiksi rahoituspaketin, jolla yhtiö pyrkii selviämään korona-ajan yli.

NoHo Partners oli päättänyt aiemmista määräaikaisista lomautuksista maaliskuussa. Tuolloin NoHo päätti koko henkilöstöään koskevista enintään 90 päivän lomautuksista.

Yhtiöllä on Suomessa noin 1 300 työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut