Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Miten käy ravintolarajoitusten? Hallitus kokoontuu tänään

Suomeen saapuvissa ulkomaanmaksuissa on tapahtunut 15 prosentin pudotus verrattuna aikaan ennen koronakriisiä, kertoo pohjoismainen finanssikonserni Nordea. Myös lähtevät ulkomaanmaksut ovat vähentyneet.

Nordean mukaan kaikissa pohjoismaissa ulkomaankauppa on pienentynyt. Suomi on varustettu suurimmilla miinusmerkeillä.

Saapuvat ulkomaanmaksut ovat supistuneet, vaikka Suomen vientialoilla koronakriisin pahimpien seurausten ennakoidaan näkyvän vasta syksyllä tai ensi talvena.

HS-gallup: Pääministeripuolue SDP on edelleen suosituin, mutta kannatusnousu tasaantui

Pääministeripuolue SDP on edelleen maan suosituin puolue, mutta kannatuksen kasvu on tasaantunut, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä gallupista.

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21,9 prosenttia vastanneista. Kuukautta aiemmin luku oli HS:n gallupissa 22,1 prosenttia. Ennen kesäkuuta SDP:n kannatus oli vahvistunut mittauksissa tammikuusta lähtien, sanoo tutkimusjohtaja Sakari Nurmela Kantar TNS:sta lehdelle.

Hallituspuolue keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin ministeriero ei ainakaan vielä näy luvuissa suuntaan tai toiseen. Keskustan kannatus on nyt 12,4 prosenttia. Toukokuun luku oli 12,3.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2 140 suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suurimpien puolueiden kohdalla.

Koronakevät on lisännyt kalastusintoa - valvontaa tehostetaan

Kalastonhoitomaksujen menekistä päätellen kalastajia liikkuu vesillä keskikesän koittaessa enemmän kuin aiempina vuosina, arvioi Metsähallitus.

Kalastonhoitomaksuja lunastettiin maaliskuussa peräti 50 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Huhti- ja toukokuussa maksaneiden määrä ja kertynyt tuotto olivat edelleen yli 30 prosenttia viime vuoden vastaavia kuukausia suurempia, Metsähallitus kertoo tiedotteessa.

Juhannusviikosta alkaen kalastuksen valvonta tehostuu useilla vesialueilla. Metsähallitus muistuttaa, että kalastonhoitomaksun suoritus tulee pystyä todistamaan valvojalle kalastaessa.

Uutissuomalainen: Seurakunnille esitetään miljoonien koronatukea

Kirkkohallitus esittää kirkolliskokoukselle, että koronakriisin kurittamia evankelis-luterilaisia seurakuntia tuettaisiin Kirkon keskusrahaston varoin neljän miljoonan euron ylimääräisellä avustuksella, kertoo Uutissuomalainen.

Mikäli elokuussa kokoontuva kirkolliskokous hyväksyy esityksen, täysistunto vahvistaa tukipaketin myöntöperiaatteet. Avustus aiotaan jakaa seurakunnille vuoden 2020 loppuun mennessä.

Evankelis-luterilaista ja ortodoksista kirkkoa tuetaan ylimääräisellä korona-avustuksella myös hallituksen lisätalousarvioesityksessä yhteensä 4,5 miljoonalla eurolla, mikä liki kaksinkertaistaa kirkolliseen ja uskonnolliseen toimintaan osoitetut valtion avustukset tänä vuonna.

Hallitus kokoontuu Säätytalolle miettimään vielä voimassa olevien koronarajoitusten jatkoa

Hallitus kokoontuu tänään iltapäivällä Helsingin Säätytalolle keskustelemaan yhä voimassa olevien koronarajoitusten jatkamisesta sekä rajoitustoimien kokonaiskuvasta.

Neuvotteluiden pituudesta ei ole vielä tietoa eikä mahdollisen tiedotustilaisuuden ajankohtaa kerrottu vielä tiistaina.

Koronaepidemiasta johtuneet, kolme kuukautta voimassa olleet poikkeusolot päättyivät eilen tiistaina. Hallitus arvioi maanantaina, että valmiuslain mukaisten toimivaltuuksien käytöstä voidaan luopua, sillä tartuntamäärät on saatu hiipumaan.

Poliisijohdon virkarikosoikeudenkäynnissä kuullaan Helsingin poliisikomentajaa Lasse Aapiota - käräjillä kaikkien syytteet kaatuivat

Hovioikeudessa jatkuu tänään oikeudenkäynti Helsingin poliisin tietolähdetoiminnan epäselvyyksistä. Syyttäjän mukaan laitoksessa rikottiin lakia 2000-luvun lopulla ja 2010-luvun alussa, kun rekisteri putsattiin, eikä tietolähteitä kirjattu vuosiin.

Syytteessä on huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio, kaksi tämän alaista sekä poliisijohtoa aina entiseen poliisiylijohtaja Mikko Paateroon asti. Käräjillä kaikkien kahdeksan syytteet kaatuivat.

Kuultavana tänään on Helsingin poliisin entinen apulaispäällikkö, nykyinen poliisikomentaja Lasse Aapio. Muiden syytettyjen tavoin hän kiistää myös hovissa syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Trumpin hallinto pyrkii estämään ex-neuvonantaja Boltonin kirjan julkaisun lakiteitse

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto pyrkii oikeusjutun avulla estämään Trumpin entisen neuvonantajan John Boltonin kirjan julkaisun. Trumpin hallinnon mukaan kirja sisältää salaiseksi luokiteltuja tietoja, jotka julkaistessa voivat vaarantaa kansallisen turvallisuuden, kertoo muun muassa New York Times.

Boltonin kirja käsittelee aikaa, jonka hän vietti Valkoisessa talossa. Kirjan on määrä tulla myyntiin ensi viikon tiistaina.

YK:n turvallisuusneuvostoon valitaan tänään viisi uutta vaihtuvaa jäsenmaata

YK:n turvallisuusneuvostoon valitaan tänään viisi uutta vaihtuvaa jäsenmaata.

Paikan ovat tällä tietoa saamassa Meksiko ja Intia, sillä ne ovat maanosiensa ainoita ehdolle asettuneita valtioita.

Afrikan istuimesta sen sijaan kisaavat Kenia ja Djibouti. Jäljelle jäävään kahteen paikkaan on kolme hakijaa: Kanada, Irlanti ja Norja. Turvallisuusneuvostossa on yhteensä 15 maata, joista viisi on pysyväisjäseniä. Pysyvät jäsenmaat ovat Britannia, Kiina, Ranska, Venäjä ja Yhdysvallat. Muut vaihtuvat jäsenmaat valitaan kerrallaan kahden vuoden kaudeksi.

Bayern München sinetöi Bundesliigassa kahdeksannen mestaruutensa putkeen

Jalkapallojoukkue Bayern München on varmistanut Saksan mestaruuden voitettuaan Bundesliigassa Werder Bremenin 1–0. Mestaruus on joukkueelle jo kahdeksas putkeen ja 30. sarjan historiassa.

Pelin voiton ja yhä kesken olevan sarjan mestaruuden varmisti Robert Lewandowskin osuma avausjakson lopulla.

Voiton myötä Bayern karkasi kymmenen pisteen päähän toisena olevasta Borussia Dortmundista. Dortmundilla on kolme peliä jäljellä, joten se voi kerätä enintään yhdeksän pistettä.

Bundesliiga on aiemmin kertonut, että jos kausi keskeytyisi uudelleen koronaviruksen takia, mestaruutta ei välttämättä jaeta.

Barcelona teroitti sarjajohtoaan voitolla Leganesista

Jalkapallon Espanjan liigassa kärkijoukkue Barcelona otti myöhään tiistaina alkaneessa ottelussa odotetun voiton sarjan hännänhuippuna majailevasta Leganesista.

Kotikentällä napattu 2–0-voitto syntyi Ansu Fatin ja Lionel Messin maaleilla. Pilkulta toisella puoliajalla tehty maali oli Messille 26. osuma tällä kaudella.

Tiistain pelin jälkeen Barcelona johtaa La Ligaa viiden pisteen erolla takaa-ajaja Real Madridiin, joka tosin on pelannut yhden ottelun vähemmän. Madridin seuraava mahdollisuus kuroa eroa umpeen aukeaa torstaina, kun se kohtaa kotikentällään Valencian. (Lähde: AFP)