Juhannuksen menoliikenne hiljentyi – liikenne sujui pääosin hyvin, Kainuussa kuolonkolari

Liikenne eteni iltapäivään asti sujuvasti ukkosista huolimatta, kerrotaan Tampereen Tieliikennekeskuksesta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Juhannuksen menoliikenteen vilkkain päivä sujui edellisvuosien mukaisesti. Ruuhkia syntyi hetkellisesti etenkin Helsingin ja Tampereen ulosmenoväylillä. Pääkaupunkiseudulla ruuhkautuivat tiet 3, 4 ja 7 lievien onnettomuuksien sekä tietyömaiden takia. Tampereella ruuhkautui 9-tien Alasjärven liittymä Jyväskylän suuntaan.

Viitasaaren kohdalla tiellä 4 liikenne ruuhkautui Hännilänsalmen kohdalla siltatyömaan vuoksi.

Ruuhkat purkautuivat iltaseitsemään mennessä, jolloin liikenne sujui taas normaalisti.

Tieliikennekeskuksen mukaan eri puolilla maata sattui lukuisia onnettomuuksia, mutta ne olivat pääasiassa lieviä. Vakavin onnettomuus tapahtui Kainuun Paltamossa iltapäivällä, jossa nainen kuoli.

Tietyöt hidastavat lisäksi liikennettä pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä paikoitellen monilla valtateillä. Valtatiellä 4 tehdään myös useita tietöitä.

Maasalamoita havaittiin torstaina 11 200 kappaletta

Menoliikenteen vilkkaimmalle päivälle saatiin kovia ukkoskuuroja, mutta rintama eteni hieman nopeammin kuin vielä eilen ennustettiin. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että pääosin ukkoset ovat jo väistyneet.

– Alue, joka aiheutti nämä runsaat salamoinnit, sateet ja puuskat, on jo itärajan takana, kertoi päivystävä meteorologi Jari Tuovinen alkuillasta.

Menoliikenteen kannalta pahin oli hänen mukaansa ohi iltakuuteen mennessä. Vain Oulujärven ympäristössä oli yhä ukkosia alkuillasta.

– Suomen ulkopuolelle on syntynyt uusia ukkosia, mutta ne eivät ole liikkeessä Suomeen päin.

Liikenne eteni iltapäivään asti sujuvasti ukkosista huolimatta. Osa myräköistä alkoi niin aikaisin, että ne ehtivät siirtyä pois enimmän liikenteen alta.

Ukkostilanne rauhoittui Suomessa iltakahdeksaan mennessä. Silloin maasalamoita oli havaittu noin 11 200 kappaletta, mikä on kesän tähänastinen ennätysmäärä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut