Etelä-Korean jälleenyhdistymisministeri erosi Koreoiden välien kiristymisen takia

Jälleenyhdistymisministeri jätti tehtävänsä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli räjäyttänyt maiden välisen yhteydenpidon toimiston Kaesongin rajakaupungissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Etelä-Korean suhteista Pohjois-Koreaan vastannut ministeri on eronnut tehtävästään seurauksena Koreoiden välien kiristymisestä. Kim Yeon-chul jätti tehtävänsä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli tiistaina räjäyttänyt maiden välisen yhteydenpidon toimiston Kaesongin rajakaupungissa.

Kim tarjoutui lähtemään heti räjäytyksen jälkeen sanoen kantavansa vastuun maiden välien huonontumisesta.

Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA syytti taas perjantaina Etelä-Koreaa huonoista väleistä ja sanoi, että toimiston räjäyttäminen oli Etelä-Korealle "ansaittu rangaistus".

Kim sanoi erolausunnossa toivovansa, että hänen eronsa antaa tilaa pitää hiukan taukoa.

– Vihaa ei voi voittaa vihalla. Koreoiden välisissä suhteissa on paljon haavoja parannettavina. Meidän on saatava tälle loppu, Kim sanoi.

Pohjois-Korea on tiukentanut kielenkäyttöään Etelä-Koreaa vastaan kesäkuun alusta ja tuominnut tulikivenkatkuisin sanankääntein Etelä-Koreasta lähetetyt pohjoisen hallinnon vastaiset lentolehtiset, joita Pohjois-Koreasta paenneet loikkarit lähettävät rajan yli.

Tarkkailijoiden mukaan Pohjois-Korea saattaa haastaa riitaa naapurinsa kanssa painostaakseen Etelä-Korealta uusia myönnytyksiä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut