Rauhannobelisti Malala Yousafzai valmistui Oxfordin yliopistosta

Yousafzai suoritti tutkintonsa politiikassa, filosofiassa ja kansantaloudessa. Kuva vuodelta 2018. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Nobelin rauhanpalkinnon 17-vuotiaana voittanut pakistanilainen Malala Yousafzai on valmistunut Oxfordin yliopistosta Britanniassa. Nyt 22-vuotias nobelisti kertoi Twitterissä olevansa iloinen ja kiitollinen, mutta lisäsi ettei vielä tiedä mitä aikoo ryhtyä tekemään seuraavaksi.

– En tiedä mitä on edessä. Toistaiseksi suunnitelmissa on Netflixiä , lukemista ja nukkumista, Yousafzai kirjoitti.

Yousafzai suoritti tutkintonsa politiikassa, filosofiassa ja kansantaloudessa. Hän tuli tunnetuksi 11-vuotiaana, kun hän alkoi pitää blogia BBC:lle koulutytön elämästään Talebanin hallitsemassa Swatin maakunnassa Pakistanissa.

Talebanin jäsen ampui häntä päähän vuonna 2012, minkä jälkeen hänet lennätettiin Britanniaan saamaan hoitoa. Yousafzai asettui perheineen Birminghamiin, ja hänet palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 2014. Yousafzai oli kaikkien aikojen nuorin rauhanpalkinnon saaja. Hän on jatkanut kampanjointia tyttöjen koulutuksen puolesta.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut