Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saudi-Arabia sallii rajoitetun pyhiinvaelluksen – ulkomailta Mekkaan ei kuitenkaan pääse

Saudi-Arabia kertoi maanantaina sallivansa "erittäin rajoitetun" pyhiinvaelluksen koronapandemian alla. BBC :n mukaan pyhiinvaellus on mahdollista ainoastaan maassa jo oleville.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta Saudi-Arabian modernin historian aikana, kun ulkomailta tulevat eivät voi osallistua pyhiinvaellukseen eli hajjiin.

Pyhiinvaelluksesta vastaava ministeriö kertoi, että pyhiinvaeltajien määrää rajoitetaan. Myös ulkomaalaiset voivat osallistua, mutta heidän täytyy olla jo valmiiksi Saudi-Arabiassa.

Ministeriö ei täsmentänyt, kuinka moni hajjiin voi osallistua ja mitkä ovat osallistumiskriteerit.

– Tällä päätöksellä varmistamme, että pyhiinvaellus tapahtuu turvallisesti samalla, kun sitoudutaan ennaltaehkäiseviin rajoitustoimiin, joiden on tarkoitus suojella muslimeja ja noudattaa tiukasti islamin opetuksia terveyden ja turvallisuuden säilyttämiseksi, ministeriö sanoi tiedotteessa CNN :n mukaan.

Kahta miljoonaa odotettiin

Tänä vuonna heinäkuun lopussa vietetään muslimeille merkittävää id al-adha -juhlaa, jolloin tavallisesti moni matkustaa Saudi-Arabian Mekkaan pyhiinvaellukselle.

Uutistoimisto AFP:n mukaan viime vuonna 2,5 miljoonaa ihmistä osallistui pyhiinvaellukseen. CNN:n mukaan 1,8 miljoonaa pyhiinvaeltajaa matkusti ulkomailta Saudi-Arabiaan viime vuonna.

BBC kertoo, että tänä kesänä Mekkaan ja Medinaan odotettiin kahta miljoonaa vierailijaa.

Pyhiinvaellus on yksi islamin viidestä peruspilarista. Id al-adhan aikana tapahtuva pyhiinvaellus on CNN:n mukaan yksi maailman suurimmista uskonnollisista tapahtumista.

Saudi-Arabia purki virusrajoituksia

Saudi-Arabiassa on todettu eniten koronavirustartuntoja Persianlahden arabimaista.

Johns Hopkinsin yliopiston seurannan mukaan Saudi-Arabiassa on vahvistettu yli 161 000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu yli 1 300.

Worldometer-tilastosivuston mukaan maassa on todettu yli 4 600 tartuntaa miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava luku on noin 1 300.

Uutistoimisto AFP kirjoittaa, että Saudi-Arabia purki sunnuntaina koronavirusrajoituksiaan.

---

Juttua korjattu klo 5.08: Kerroimme virheellisesti, että 2,5 miljoonaa pyhiinvaeltajaa matkusti Saudi-Arabiaan, todellisuudessa 2,5 ihmistä osallistui pyhiinvaellukseen viime vuonna.