Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkatoimistot suhtautuvat matkustusrajoitusten purkamiseen toiveikkaasti, vaikka hallituksen linjausta pidetäänkin epäselvänä

Matkatoimistot pitävät hallituksen linjausta matkustusrajoitusten purkamisesta epäselvänä, koska lopullista päätöstä matkustusrajoitusten purkamisesta ei ole vielä tehty.

Hallitus linjasi eilen, että 12 uuden maan kanssa varaudutaan purkamaan matkustusrajoitukset 13. heinäkuuta alkaen, ellei koronatilanne sitä ennen heikkene. Hallitus tekee vielä arvion Schengen- ja EU-maiden kokonaistilanteesta 10. heinäkuuta mennessä.

– Tietysti tämä linjaus on vieläkin epäselvä, kun lopullista päätöstä ei ole tehty, Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen sanoo.

Aiemmin matkustusrajoituksia on purettu Viron, Latvian, Liettuan, Norjan, Tanskan ja Islannin kanssa. Tämänhetkisen tilanteen perusteella riittävän matala tautiesiintyvyys olisi myös Italiassa, Itävallassa, Kreikassa, Liechtensteinissa, Saksassa, Sloveniassa, Slovakiassa, Sveitsissä ja Unkarissa, Kroatiassa, Kyproksella ja Irlannissa.

Matkoja saatavilla loppukesäksi

Tjäreborgilla ei ole toistaiseksi tehty päätöksiä, milloin ja mihin se aloittaa lomalennot. Tällä hetkellä kaikki matkat on peruttu heinäkuun 14. päivään asti. Epävarmuutta aiheuttaa juuri se, että hallitus ei ole tehnyt matkustusrajoitusten purusta vielä lopullista päätöstä.

Virtasen mukaan Tjäreborgilla pohditaan parhaillaan sitä, milloin ja mihin matkoja voidaan järjestää loppukesästä ja alkusyksystä. Vielä heinäkuulle lomalentoja ei ole tulossa.

– Epäilen, että se menee heinä-elokuun vaihteeseen. En usko, että ennen sitä pystytään järjestämään matkoja. Matkojen järjestäminen on kuitenkin niin iso operaatio, ettei sellaista saada auki viikossa tai kahdessa.

Siihen Tjäreborgilta ei oteta vielä kantaa, mihin lentoja tullaan ensimmäisenä järjestämään.

– Niitä päätöksiä pohditaan, Virtanen vastaa.

Matkatoimisto TUIlla hallituksen linjaus on otettu hyvin vastaan. TUI aloittaa lomalennot Kreikkaan Kreetalle 18. heinäkuuta alkaen ja Rhodokselle 19. heinäkuuta alkaen.

Viestintäpäällikkö Laura Aaltosen mukaan tällä hetkellä ei ole tehty päätöksiä muiden lentojen järjestämisestä.

– Ainakaan heinäkuulle ei ole tulossa muita lentoja. Espanja ei ollut vielä sallittujen maiden listalla, ja Italian lennot on peruttu koko kesältä.

Aaltosen mukaan lennoilla huomioidaan koronatilanteen vaatimat erityisjärjestelyt.

– Meillä on viikkoja koulutettu henkilökuntaa turvallisuustoimenpiteisiin ja kiinnittämään huomioita turvaväleihin ja hygieniaan.

TUIlla on varauduttu myös siihen, jos epidemiatilanne muuttuu.

– Jos joudumme peruuttamaan matkan, asiakas voi siirtää matkaa tai saada rahat takaisin. Mutta nyt ollaan toiveikkain mielin.

Uskaltavatko ihmiset matkustaa koronan takia?

Aurinkomatkat alkaa järjestää pakettimatkoja elokuun alusta alkaen Kreikkaan ja Kroatiaan. Syyskuusta lähtien järjestetään matkoja myös Madeiralle.

– Loppukesän valikoimissa ovat myös Turkki ja Espanja. Niiden osalta tehdään päätökset lähiviikkojen aikana, kun hallitukselta tulee uusia linjauksia, Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntijana toimiva Mari Kanerva Finnairilta kertoo.

Aurinkomatkat tekee matkansa Finnairin suorilla lennoilla ja noudattaa Finnairin turvallisuusohjeistuksia.

– Merkittävin muutos on, että matkustajilta edellytetään maskin käyttöä. Kohteissa seurataan paikallisia ohjeistuksia ja suosituksia. Toki myös hotelleissa on tehostettu siivousta ja desinfiointia.

Vielä heinäkuulle lentoja ei näillä näkymin ole luvassa, mutta matkojen kapasiteettia voidaan kasvattaa tarvittaessa.

Aurinkomatkoilla uskotaan, että matkoille riittää kysyntää ja ihmiset uskaltavat varata lentomatkoja koronavirustilanteesta huolimatta.

– Uskomme, että tällaisen poikkeuksellisen kevään jälkeen ihmisillä riittää matkustusintoa, Kanerva toteaa.

---

Korjattu toisen väliotsikon edellä olevasta sitaatista asukas asiakkaaksi.