Ukrainassa päiväennätys uusissa koronavirustartunnoissa, rajoitusten palauttamista harkitaan

Ukrainan viranomaiset ovat toistuvasti kertoneet, että ihmiset eivät ole välittäneet turvaväleistä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Ukrainan terveysviranomaiset kertoivat perjantaina ennätyksellisen suuresta uusien koronavirustartuntojen määrästä. Maassa oli viimeisen vuorokauden aikana vahvistettu 1 109 uutta tartuntaa ja kokonaistartuntamäärä on nyt yli 41 000.

– Ihmiset eivät enää noudata rajoituksia. Jos haluamme suojella talouttamme ja välttää karanteenin, ainoa tapa on noudattaa rajoituksia, Ukrainan pääministeri Denis Shmygal kirjoitti sosiaalisen median Telegram-sovelluksessa.

Ukrainan viranomaiset ovat toistuvasti kertoneet, että ihmiset eivät ole välittäneet turvaväleistä ja muista kehotuksista, joista muistutettiin maan aloitettua rajoitusten höllentämisen.

– Olemme siirtyneet vakavaan vaiheeseen, Shmygal lisäsi.

Ukraina yksi WHO:n tarkoittamasta 11 maasta

Terveysviranomaiset kertoivat viime viikolla harkitsevansa rajoitusten ottamista käyttöön uudelleen useilla koronaviruksen pahiten runtelemilla alueilla. Torstaina Maailman terveysjärjestön WHO:n Euroopan aluejohtaja Hans Kluge sanoi, että viimeisen kahden viikon aikana 30:ssa Euroopan maassa ovat koronavirustartunnat lisääntyneet. 11 maassa tartunnat ovat kasvaneet voimakkaasti, ja Ukraina on yksi niistä valtioista.

Tilastosivusto Worldometersin mukaan Ukrainassa on 1 086 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Lähes 44 miljoonan asukkaan Ukrainassa on miljoonaa asukasta kohti kuollut 25 ihmistä koronavirukseen liittyen. Suomessa vastaava luku on 59.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut