Hellettä luvassa vielä viikonlopulle – alkuviikosta saapuvat sateet tuovat helpotusta kuivuuteen

Ilmatieteen laitos ennustaa, että 30 astetta menee rikki monin paikoin vielä lauantaina. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomea kärvistäneet helteet jatkuvat vielä viikonlopun ajan, mutta sen jälkeen saapuu sateita ja viileämpää ilmaa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen. Perjantain ylin lämpötila on mitattu Pelmaalla Seinäjoella, jossa elohopea nousi 30,9 asteeseen.

– Lämpötila on ollut koko ajan noususuunnassa, joten ylöspäinkin voidaan vielä mennä, kertoo Tuovinen STT:lle.

Kuluneella viikolla on päästy nauttimaan poikkeuksellisen kuumasta ilmasta. Sää jatkuu helteisenä myös lauantaina ja sunnuntaina, jolloin lämpimimmät lukemat mitataan todennäköisesti maan etelä- ja länsiosissa.

– 30 astetta tulee menemään rikki moninkin paikoin vielä myös huomenna.

Viilenemisen merkkejä nähdään kuitenkin jo sunnuntaina Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa, kun lämpötilat laskevat 20 asteen tienoille. Pohjois-Lapissa lämpötila vaihtelee viikonloppuna 10 ja 15 asteen välillä.

Ensi viikko on epävakainen

Maanantaina iltapäivällä ja illalla lounaasta lähestyy sateita, jotka tuovat helpotusta kuivuuteen. Lämpötilat ovat pääsääntöisesti 20 ja 25 asteen välillä. Ilma viilenee viikon edetessä.

– Ensi viikolla on hyvin epävakaista, saamme sateita, ja metsäpalovaroitukset alkavat varmasti monin paikoin vähentyä, kertoo Tuovinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut