HS: Wirecardin romahdus vaikuttaa Suomessakin – Holvin maksukortteja jäädytetty

Helsingin Sanomien mukaan Suomessa on myyty Wirecard Card Solutionsin myöntämiä maksukortteja. AFP / LEHTIKUVA

STT

Saksalaisen maksupalveluyhtiö Wirecardin kaatuminen saa seurauksia Suomessakin, kertoo Helsingin Sanomat . Britannian finanssivalvonta FCA on jäädyttänyt saksalaisyhtiön tytäryhtiön myöntämät maksukortit.

Britanniassa toimivan Wirecard Card Solutionsin kortteja on Suomessa käyttänyt ainakin pienyrittäjien taloushallintopalveluja tarjoava Holvi . Holvi kertoo verkkosivuillaan työskentelevänsä ratkaisun löytämiseksi. Yhtiö painottaa, että asiakkaiden rahat ovat turvassa, sillä jäädytys ei vaikuta Holvin tileihin.

Holvin asiakkaista noin kolmannes on suomalaisia. Yhtiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Räsänen kertoo lehdelle, että jäädytyspäätös koskee kymmeniä tuhansia asiakkaita.

– FCA päätti jäädyttää WDCS:n toiminnan ilman ennakkovaroitusta. Holvi ei ole osallinen tapahtumiin, mutta WDCS on Holvin kortinvälittäjä ja sen vuoksi vaikuttaa myös Holvin toimintaan, Holvi toteaa verkkosivuillaan.

HS:n mukaan Suomessa on myyty myös Wirecard Card Solutionsin myöntämiä Prepaid Mastercard -maksukortteja. Kortteja markkinoineen Paygoon sivujen mukaan kortteja on ollut myytävänä Keskon ruokakaupoissa ja R-kioskeissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut