HS: Wirecardin romahdus vaikuttaa Suomessakin – Holvin maksukortteja jäädytetty

Helsingin Sanomien mukaan Suomessa on myyty Wirecard Card Solutionsin myöntämiä maksukortteja. AFP / LEHTIKUVA

STT

Saksalaisen maksupalveluyhtiö Wirecardin kaatuminen saa seurauksia Suomessakin, kertoo Helsingin Sanomat . Britannian finanssivalvonta FCA on jäädyttänyt saksalaisyhtiön tytäryhtiön myöntämät maksukortit.

Britanniassa toimivan Wirecard Card Solutionsin kortteja on Suomessa käyttänyt ainakin pienyrittäjien taloushallintopalveluja tarjoava Holvi . Holvi kertoo verkkosivuillaan työskentelevänsä ratkaisun löytämiseksi. Yhtiö painottaa, että asiakkaiden rahat ovat turvassa, sillä jäädytys ei vaikuta Holvin tileihin.

Holvin asiakkaista noin kolmannes on suomalaisia. Yhtiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Räsänen kertoo lehdelle, että jäädytyspäätös koskee kymmeniä tuhansia asiakkaita.

– FCA päätti jäädyttää WDCS:n toiminnan ilman ennakkovaroitusta. Holvi ei ole osallinen tapahtumiin, mutta WDCS on Holvin kortinvälittäjä ja sen vuoksi vaikuttaa myös Holvin toimintaan, Holvi toteaa verkkosivuillaan.

HS:n mukaan Suomessa on myyty myös Wirecard Card Solutionsin myöntämiä Prepaid Mastercard -maksukortteja. Kortteja markkinoineen Paygoon sivujen mukaan kortteja on ollut myytävänä Keskon ruokakaupoissa ja R-kioskeissa.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut