Iran lähettää alasammutun koneen mustat laatikot Ranskaan heinäkuussa

STT–AFP

Iran lähettää alasammutun ukrainalaiskoneen mustat laatikot Ranskaan heinäkuussa, kertoi Ranskan lento-onnettomuuksia tutkiva viranomainen perjantaina.

Iranin lento-onnettomuustutkijat pyysivät myös apua mustien laatikoiden korjaamisessa sekä tiedostojen lataamisessa mustista laatikoista, viranomaiset kertoivat.

Tutkinnan on tarkoitus alkaa heinäkuun 20. päivä ja sitä johtaa Iran.

Iranin varaulkoministeri Mohsen Baharvand sanoi kesäkuun alussa, että laatikot luovutetaan ulkopuoliselle kolmannelle maalle tai ulkomaiselle yritykselle.

Kanada on vaatinut laatikoita tutkittavaksi Iranin ulkopuolella jo useita kuukausia. Kanadan mukaan Iranilla ei ole riittävää teknologiaa laatikoiden tutkimiseksi.

Kone ammuttiin alas tammikuun alussa pian nousun jälkeen. Onnettomuudessa kuoli yli 170 ihmistä, joista suurin osa oli iranilaisia ja kanadalaisia. Uhrien joukossa oli myös useita kaksoiskansalaisia.

Aluksi Iran kertoi onnettomuuden johtuneen teknisestä viasta. Myöhemmin se kertoi, että kone ammuttiin alas vahingossa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut