Pride-lippu varastettiin Kansallismuseosta, netin videossa lippu poltetaan

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut, voisiko lipun varastaminen ja polttaminen olla viharikos. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

STT

Helsingin Kansallismuseon lipputangosta on varastettu Pride-lippu. Iltalehden mukaan verkossa kiertäneessä videossa kaksi miestä varastaa lipun ja polttaa sen myöhemmin. Helsingin poliisi kertoo STT:lle olevansa tietoinen tapauksesta ja ohjeistaneensa museota tekemään siitä rikosilmoituksen. Poliisi sai tiedon lipun anastuksesta perjantai-iltana.

Helsingin poliisin johtokeskuksen viestinnän mukaan tapauksesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta sen tutkinta alkaa, kun rikosilmoitus on tehty.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut, voisiko kyseessä olla viharikos. Lipun viemistä voitaisiin tutkia ainakin näpistyksenä tai varkautena ja sen polttamista vahingontekona.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavaa Helsinki Pridea on perinteisesti vietetty juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta nyt se siirrettiin syksylle koronaepidemian vuoksi. Helsingin poliisin mukaan Prideen liittyvää erilaista liikehdintää on ollut myös tällä viikolla, ja poliisi seurailee nyt siihen liittyen esimerkiksi sosiaalista mediaa.

Kansallismuseo on Helsinki Pride Weekin päätapahtumapaikka.

Pride-lipun viemisestä on kertonut myös MTV .

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut