HS-gallup: Kolme neljästä on ainakin jonkin verran huolissaan valtion velasta

Kyselyssä selvitettiin myös, pitävätkö ihmiset lisävelan ottamista hyväksyttävänä koronaviruskriisin vaikutusten lievittämiseksi. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Suomalaisista kolme neljäsosaa on ainakin jonkin verran huolissaan siitä, että valtion velka kasvaa tänä vuonna merkittävästi. Asia selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä .

Lehden mukaan vastaajien näkemykset seurasivat perinteisiä poliittisia jakolinjoja. Kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista suurin osa oli erittäin huolissaan velkaantumisesta. Poliittiseen vasemmistoon kuuluvista etenkin vasemmistoliiton kannattajat eivät pitäneet tilannetta yhtä huolestuttavana kuin muut.

Kyselyssä selvitettiin myös, pitävätkö ihmiset lisävelan ottamista hyväksyttävänä koronaviruskriisin vaikutusten lievittämiseksi. Yli puolet vastaajista ei pitänyt lisävelan ottamisesta, mutta näki, että hallituksen on pakko toimia näin.

Lehden mukaan vastaajista perussuomalaisten kannattajat erosivat selvästi muista. 44 prosenttia puolueen kannattajista näkee, että lisävelan ottaminen ei ole hyväksyttävää koronakriisin talousvaikutusten lievittämiseksi.

Kyselyn toteutti Kantar TNS ja siihen osallistui 1 040 vastaajaa. Tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kysely toteutettiin internetpaneelissa 12.–17. kesäkuuta.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut