Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan takia ei ole tehohoidossa Suomessa nyt ketään, uusista tartunnoista merkittävä osa rakennustyömaalta Helsingistä

Suomessa ei ole todettu yhtään uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa viikonlopun aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Koronaan liittyviä kuolemia on todettu Suomessa tähän mennessä kaikkiaan 328.

Vuorokauden aikana maassamme löydettiin THL:n mukaan 11 uutta koronavirustartuntaa. Varmistettuja koronavirustapauksia on Suomessa nyt 7 209.

Tehohoidossa ei ole koronaviruksen vuoksi maassamme nyt yhtään potilasta. Sairaalahoidossa vuodeosastolla oli tämän virustaudin takia maanantaina 23 potilasta.

IS: Rakennustyömaan työntekijöillä todettu 12 koronatartuntaa pääkaupunkiseudulla

Rakennusyhtiö Lehto Groupin pääkaupunkiseudulla sijaitsevalla rakennustyömaalla on todettu kahden viime viikon aikana 12 koronavirustartuntaa, kertoo Ilta-Sanomat .

Sairastuneista yksi on yhtiön oma työntekijä ja 11 muuta aliurakoitsijayhtiön ulkomaalaisia työntekijöitä, lehti kertoo .

Lisäksi noin kuukausi sitten yhtiön toisella työmaalla todettiin tartunta kahdella työntekijällä. Yhtiön henkilöstöjohtaja Kaarle Törrönen kertoo IS:lle, että tuolloin koronavirus tuli suurella todennäköisyydellä Virosta. Nyt todettujen tartuntojen alkuperää Törrönen ei pysty varmistamaan.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Asko Järvisen mukaan Lehto Groupin tartuntarypäs selittää merkittävän osan Helsingissä todetuista uusista tartuntatapauksista. Järvisen mukaan näissä tapauksissa on myös ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Sunnuntaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoi, että Turussa todettiin viikon aikana yhdeksän koronatartuntaa ulkomaisten työntekijöiden asuntolassa. Meyer Turku kertoi, että heistä viisi on työskennellyt Turun telakalla verkostoyrityksessä.

Noin 90 prosenttia parantunut

Koronaviruksesta parantuneita arvioidaan olevan Suomessa nyt noin 6 600, mikä on noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta.

Paikkakunnista eniten koronatartuntoja on todettu Helsingissä, missä niitä on löytynyt tähän mennessä yhteensä 2 729. Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Vantaalla (886) ja Espoossa (816).

Muista isommista kaupungeista koronavirustartuntoja on löydetty Tampereella 143, Turussa 195, Oulussa 94 sekä Jyväskylässä 108. Pienemmistä kaupungeista Järvenpäässä on todettu 119 koronatartuntaa.