Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupunginteatterin räjähdys tapahtui sprinklerihuoneessa, poliisi ei epäile tahallisuutta

Helsingin kaupunginteatterin sprinklerikeskuksessa tänään tapahtunut räjähdys johtui poliisin epäilyjen mukaan kuivista sinkkiputkista pieneen tilaan muodostuneesta kaasusta.

Poliisin mukaan rakennuksesta ei ole löytynyt mitään sellaista, jonka vuoksi räjähdystä olisi syytä epäillä tahallaan aiheutetuksi.

‒ Kyseessä on työtapaturma. Räjähdyksessä loukkaantunut mies vietiin sairaalahoitoon. Hän oli sprinklerihuoneessa tekemässä huoltotöitä, kun räjähdys tapahtui, kertoo tutkinnanjohtaja, kertoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Loukkaantunut pääsi omin avuin ulos

Helsingin kaupunginteatterin mukaan räjähdyksessä loukkaantui ulkopuolisen yrityksen palveluksessa oleva huoltohenkilö, joka oli suorittamassa sprinklerijärjestelmän normaalia vuosihuoltoa.

Huoltohenkilö loukkaantui räjähdyksestä, mutta pystyi omin avuin tulemaan ulos tilasta pihalle, jossa Kaupunginteatterin henkilökunta aloitti välittömästi ensiavun, Helsingin kaupunginteatterin tiedotteessa kerrotaan.

Loukkaantunut vietiin jatkohoitoon sairaalaan.

Sprinklerikeskus, jossa räjähdys tapahtui, on poliisin mukaan suljettu betoninen tila maan alla. Aineellisia vahinkoja räjähdyksestä aiheutui rappukäytävään, jossa sprinklerikeskus sijaitsee.

Helsingin kaupunginteatterin teknisen johtajan Antti Rehtijärven mukaan räjähdyksen varsinainen syy on vielä epäselvä.

– Poliisi ja pelastuslaitos ovat tehneet tutkinnan, ja selvää syytä he eivät toistaiseksi osanneet räjähdykselle kertoa. Poliisi ja pelastuslaitos ovat antaneet henkilökunnalle luvan jatkaa työntekoa normaalisti, kaupunginteatterin tiedotteessa kerrotaan.

Räjähdys tapahtui maanantaina puolenpäivän aikaan. Poliisi suoritti iltapäivän aikana tapahtumapaikalla teknisiä tutkintatoimenpiteitä.