Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi antoi puukotuksen uhrille hätäensiapua poliisikoiran ensiaputarvikkeilla

Vantaalla viime yönä puukotuksen uhriksi joutuneelle ihmiselle annettiin ensiapua poliisikoiran ensiaputarvikkeilla, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Jussi Huhtela kertoo, että apu saatiin vertahyydyttävää ainetta sisältävästä sideharsosta.

– Ensiapuvalmius on muillakin partioilla, mutta koirapartiot ovat kouluttautuneet tähän ensiapuun sillä tavalla, että heillä pitää olla valmius auttaa paitsi ihmisiä, myös koiraa.

Huhtela sanoo, joitakin ensiaputarvikkeita löytyy jokaisen poliisin ensiapuvarustuksesta, mutta vertahyydyttäviä aineita ei.

– Koirapoliisit ovat miettineet, mitkä ovat ne välineet, joilla voidaan pelastaa sekä koira että ihminen.

Puukotus tapahtui aamukahden aikaan ja uhri tavattiin sisätiloista. Puukotus on poliisilla esitutkinnassa, ja uhri vietiin ensiavun jälkeen sairaalahoitoon.

– Husista (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä) asti kiiteltiin, että kuinka olisi käynyt, jos olisi ensihoitoa joutunut odottamaan vielä, Huhtela sanoo.