Yön uutiskooste | Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa

Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa, kertoo muun muassa Norjan yleisradioyhtiö NRK sekä uutistoimisto NTB.

Onnettomuus tapahtui Nordlandin läänissä sijaitsevassa Hadselin kunnan alueella.

Pohjois-Norjan yliopistollinen sairaala kertoi Twitterissä, että noin 60-vuotias, ulkomaalainen mies kuljetettiin sairaalahoitoon helikopterilla, mutta hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa. Tviitin mukaan kuolleen omaisille on ilmoitettu tapahtuneesta.

NRK:n mukaan poliisi on kertonut, että sekä kuollut mies että hänen kanssaan sukeltanut ryhmä ovat olleet Suomen kansalaisia. Asiasta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti. (Lähde: NTB)

Ravintolassa Helsingin ydinkeskustassa ammuskeltu - yksi toimitettiin sairaalaan

Helsingin ydinkeskustassa olevassa Pataässä-nimisessä ravintolassa ammuttiin keskiviikkoiltana. Poliisi kertoi iltakymmenen aikaan Twitterissä, että tapahtumapaikalla oli yksi loukkaantunut. Poliisi tiedotti myös, ettei ulkopuolisiin kohdistunut vaaraa.

Poliisi teki tapahtumapaikalla kiinniottoja, ja uhri toimitettiin sairaalahoitoon.

Poliisi kertoi tavoittelevansa tapahtumapaikalta poistunutta seuruetta.

Viranomaiset tiedottavat tapauksesta lisää aikaisintaan torstaina.

Oikeusministeri Henriksson Uutissuomalaiselle: Kuntavaaleissa varaudutaan erityistoimiin koronan takia

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) mukaan ensi kevään kuntavaalit varaudutaan tarvittaessa järjestämään erityisjärjestelyin koronavirustilanteen takia, kirjoittaa Uutissuomalainen.

Ministeriössä on lehden mukaan pohdittu muun muassa ennakkoäänestysajan pidentämistä. Sitä varten tarvittaisiin kuitenkin muutos vaalilakiin.

Lehden mukaan Henriksson ei aio selvityttää sähköisen äänestämisen mahdollisuutta, sillä verkkoäänestystä ei voitaisi toteuttaa turvallisesti kuntavaaleja hyödyttävällä aikataululla.

Kuntavaalit on määrä järjestää huhtikuussa.

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan

Euromaiden valtiovarainministereistä koostuva euroryhmä valitsee tänään itselleen uuden puheenjohtajan. Ehdolla ovat Espanjan valtiovarainministeri Nadia Calvino, Luxemburgin Pierre Gramegna sekä Irlannin Paschal Donohoe.

Valintaan vaaditaan 10 ääntä 19:stä, eli yksinkertainen enemmistö. Puheenjohtaja valitaan 2,5 vuoden kaudelle.

Euroryhmä on epävirallinen ryhmä, jonka tehtävänä on koordinoida euromaiden talouspolitiikkaa ja edistää talouskasvua. Se kokoontuu yleensä kerran kuukaudessa.

Serbiassa osoitettiin taas mieltä maan epäjohdonmukaisten koronatoimien vuoksi

Serbiassa poliisi ja mielenosoittajat ottivat keskiviikkona yhteen jo toista iltaa peräkkäin.

Maan pääkaupunkiin Belgradiin oli jälleen kerääntynyt parlamenttitalon eteen useita tuhansia ihmisiä, jotka kritisoivat maan koronatoimia. Poliisi käytti myös keskiviikkoiltana kyynelkaasua.

Mielenosoittajat ovat tulistuneet hallinnon epäjohdonmukaisista koronatoimista. Mielenosoittajat syyttävät muun muassa maan presidenttiä Aleksandar Vucicia siitä, että hän edesauttoi toisen korona-aallon saapumista, kun hän kiirehti poistamaan rajoituksia kesäkuussa järjestettyjen vaalien alla.

Tartuntojen määrät ovat olleet jälleen nousussa Serbiassa viime viikkojen aikana. (Lähde: AFP)

Tulsassa on havaittu koronatartuntapiikki Trumpin kampanjatapahtuman jälkeen

Yhdysvalloissa koronatartunnat ovat lähteneet nousuun Oklahoman Tulsassa vain vähän reilu kaksi viikkoa sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump järjesti kaupungissa vaalikampanjatilaisuuden. Asiasta kertoo uutiskanava CNN.

Tulsan terveysviraston johtaja tohtori Bruce Dart kertoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa, että kaupungissa on havaittu tällä viikolla korkeita tartuntamääriä.

Dartilta kysyttiin, onko tuoreella tartuntapiikillä yhteyttä Trumpin kesäkuun 20. päivänä järjestämään tapahtumaan. Dartin mukaan yli kaksi viikkoa sitten kaupungissa oli useita isoja tapahtumia, mistä voi hänestä vetää johtopäätöksiä.

Houston peruuttaa Texasin republikaanien osavaltiokokouksen koronahuolien vuoksi

Yhdysvalloissa Houstonin kaupunki on peruuttanut Texasin republikaanipuolueen tulevan osavaltiokokouksen kaupungin pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. Asiasta ilmoitti kaupungin demokraattipormestari Sylvester Turner.

Turnerin mukaan tapahtuma perutaan työntekijöiden, edustajien sekä muiden ihmisten terveyden ja turvallisuuden vuoksi. Tapahtuma oli määrä järjestää ensi viikon loppupuolella. Vicen mukaan sisätapahtumaan oli määrä tulla ainakin 5 000 osallistujaa.

Republikaanien suunnalta on tullut jo syytöksiä siitä, että Turner suhtautuu yleisiin kokoontumisiin epäjohdonmukaisesti.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut