Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asemiehet hyökkäsivät kirkkoon Etelä-Afrikassa – ainakin viisi kuoli

Etelä-Afrikassa ainakin viisi ihmistä kuoli asemiesten hyökättyä kirkkoon Zuurbekomissa Johannesburgin lähistöllä lauantaina. Poliisin mukaan tapahtuman taustalla oli luultavasti kiista kirkon johtajuudesta.

Poliisi otti kiinni nelisenkymmentä ihmistä, joista kuusi vietiin hoitoon sairaalaan. Poliisin haltuun päätyi kymmeniä aseita.

– Neljä ihmistä löytyi autosta, ja heidät oli ammuttu ja poltettu kuoliaaksi. Viides kuolonuhri oli vartija, joka myös löytyi autosta ammuttuna, kerrottiin poliisin lausunnossa.

Etelä-Afrikan poliisi sanoo pelastaneensa miehiä, naisia ja lapsia "panttivankitilanteesta", kertoi BBC .

Harvinainen väkivaltainen tapahtuma sattui aikaisin lauantaina, kun aseistettu ryhmä syöksyi kirkkoon, joka kuului International Pentecostal Holiness Churchille. Poliisin mukaan ryhmän tarkoituksena oli ilmeisesti ottaa kirkon tilat haltuunsa.

Paikalliset tiedotusvälineet ovat kertoneet useista kirkon vallanperimykseen liittyvistä kahakoista sen jälkeen, kun kirkon johtaja ja sen perustaja multimiljonääri Glayton Modise kuoli 2016.