Digitaalisten palveluiden kysyntä kiihtyi koronakeväänä – Alma Media odottaa median rakennemuutoksen voimistuvan

Mediayhtiö Alma Media uskoo, että digitaalisten palveluiden kysyntä korona-aikana muuttaa kuluttajien tottumuksia pysyvästi. Kevätkauden tuloksestaan perjantaina kertonut Alma Media odottaa, että median rakennemuutos tämän myötä jatkuu ja voimistuu entisestään.

– Datan, analytiikan, koneoppimisen ja automaation merkitys lisääntyy vaatien kasvavia panostuksia teknologiainvestointeihin. Digitaalisessa mainonnassa haku- ja sosiaalisen median mainonnan, mobiili- ja videomainonnan sekä sisältömarkkinoinnin odotetaan edelleen kasvavan nopeimmin, Alma Media ennakoi.

Alma Median tulos ennen veroja painui huhti-kesäkuussa yli 40 prosenttia vuodentakaisesta 6,5 miljoonaan. Yhtiön laskema oikaistu liikevoitto jatkuvista toiminnoista painui vajaa 18 prosenttia noin 10 miljoonaan euroon. Selkeimmin koronan aiheuttama isku heijastui rekrytointiliiketoimintaan.

Yhtiön jatkuvien toimintojen liikevaihto heikkeni vuoden toisella neljänneksellä noin 53 miljoonaan, jossa oli laskua vuoden takaisesta noin 18 prosenttia.

Liikevoiton odotetaan laskevan selvästi

Yhtiön mukaan näkyvyys tulevaan on yhä heikko. Maailmanlaajuinen koronaepidemia luo yhtiön mukaan merkittävän epävarmuuden tämän vuoden taloudelliselle kehitykselle.

Alma Media arvioi jatkuvien toimintojen liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton laskevan tänä vuonna selvästi viime vuodesta. Viime vuoden jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 250,2 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 49,4 miljoonaa euroa.

Alma Media peruutti monien muiden yhtiöiden tavoin keväällä arvionsa tulevasta kehityksestä koronakriisin takia. Yhtiö kertoi aiemmin, että sen toimintaympäristö on muuttunut äkillisesti ja epävarmuus on lisääntynyt merkittävästi.

Tuloskauden aikana toukokuussa Aamulehti ja Satakunnan Kansa siirtyivät Alma Medialta Sanoman omistukseen.

Sanoma on STT:n suurin omistaja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut