Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sammutustyöt Stora Enson Varkauden tehtaalla voivat kestää aamuun – savua saattaa kulkeutua asuinalueille

Stora Enson tehtaalla Varkaudessa lauantaina syttyneen tulipalon sammutustyöt kestävät yöhön ja ehkä sunnuntaiaamuun asti, kerrottiin Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kello 23. Ahlströminkadulla syttynyt palo havaittiin ennen aamukymmentä.

– Palo on saatu rajattua, mutta savua muodostuu edelleen, sanoi päivystävä palomestari Mikko Hynninen.

Palossa ei pelastuslaitoksen mukaan ole sattunut henkilövahinkoja, eikä siitä aiheudu vaaraa ympäristön asukkaille.

Hynnisen mukaan savu kulkeutuu Kommilan suuntaan ja sitä kautta ehkä Puurtilaan. Palomestarin mukaan savu näytti kuitenkin nousevan pääosin korkealle. Vaaratiedotetta ei ole tarvinnut antaa.

– Jos savua kuitenkin ajautuu asuntoalueelle, kehotetaan väestöä poistumaan savun vaikutusalueelta tai suojautumaan sisätiloihin sekä pysäyttämään rakennusten ilmastointi, Hynninen täydensi.

Tulessa jätepuuta

Pelastuslaitoksen mukaan tulessa on tehtaan alueella olevia hakekasoja noin 1,5 hehtaarin alueella. Hakekasat ovat noin kymmenen metrin korkuisia.

– Ne ovat varsin hankalia sammutettavia, palomestari Petteri Lintunen kertoi aiemmin lauantaina.

Stora Enson viestinnästä kerrottiin , että tulipalo on puukentän jätepuukasoilla. Suuret sellunkeittoon menevät hakekasat eivät ole tulessa.

Stora Enson Varkauden tehdas sijaitsee kaupungin keskustassa. Tehtaalla valmistetaan aaltopahvin raaka-ainetta ja sellua. Tehdas työllistää 185 henkilöä.

Kohteessa on ollut sammutustöissä lukuisia pelastuslaitoksen yksiköitä sekä Pohjois- että Etelä-Savosta.