Stora Enson tehtaan tulipalon sammutustyöt Varkaudessa jatkuvat maanantain puolelle

Tulipalo Stora Enson tehtaalla Varkaudessa on muodostanut runsaasti savua. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Stora Enson Varkauden tehtaalla lauantaina puuhakekasoissa syttyneen tulipalon sammutustyöt jatkuvat edelleen, Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan.

– Olemme varautuneet siihen, että sammutustoimet jatkuvat yöllä ja aamulla seuraavan kerran tarkastellaan, miltä tilanne näyttää, sanoo päivystävä palomestari Mikko Hynninen STT:lle.

Pelastuslaitoksen mukaan palosta ei ole aiheutunut vaaraa sivullisille, mutta siitä muodostui aiemmin sunnuntaina runsaasti savua, jota kulkeutui myös asuinalueille.

Pelastuslaitos kehotti sunnuntaina päivällä poistumaan savun vaikutusalueelta tai suojautumaan sisätiloihin ja pysäyttämään rakennuksen ilmastoinnin, mikäli savua kulkeutuu alueelle.

Sunnuntai-iltaan mennessä savunmuodostus oli vähentynyt siinä määrin, ettei haittaa asuinalueille enää ollut.

– Aikaisempaan nähden ollaan huomattavasti paremmassa tilanteessa. Savu leviää järven suuntaan ja näyttää nousevan ylös, Hynninen arvioi iltakahdeksan aikaan.

Ahlströminkadulla syttynyt palo havaittiin lauantaina ennen aamukymmentä, ja paikalla on ollut koko ajan runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Palo saatiin rajattua aikaisessa vaiheessa, eikä siinä ole sattunut henkilövahinkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.