Poliisi tehovalvoo raskasta liikennettä tämän viikon

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopisteistä tänä vuonna. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa tämän viikon ajan. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset ja Rajavartiolaitos.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopisteistä tänä vuonna. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

– Valvontaa kohdentuu aiemmin havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin, kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Viikon erityisteemana ovat ammattikuljettajien tarkkaamattomuutta aiheuttavat tekijät. Kallion mukaan on määrä puuttua muun muassa puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut