Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Ukrainassa linja-auton kaapannut mies on vapauttanut kaikki panttivankinsa, poliisi kertoo

Ukrainassa linja-auton kaapannut mies on pidätetty ja tämän kaikki panttivangit vapautettu, paikallinen poliisi kertoo.

Asein ja räjähtein varustautunut mies kaappasi poliisin mukaan linja-auton Länsi-Ukrainassa sijaitsevan Lutskin keskustasta aiemmin tiistaina. Panttivankeja arvioitiin aiemmin olevan noin parikymmentä, mutta vapautustilanteessa määrä tarkentui kolmeentoista.

Kaappaustilanne kesti yli kaksitoista tuntia. Hieman aiemmin illalla kaappaajan kerrottiin vapauttaneen kolme panttivangeistaan poliisin neuvoteltua tämän kanssa pitkään.

Poliisin mukaan kaappaaja heitti aiemmin bussista kranaatin, joka ei kuitenkaan räjähtänyt. Mies väitti myös asettaneensa julkiselle paikalle kaupunkiin erillisen räjähteen, jonka hän voi räjäyttää etäältä.

Kukaan ei loukkaantunut kaappaustilanteessa.

Kaappaaja istunut 10 vuotta vankilassa

Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on aloittanut kaappauksesta tutkinnan terroristisena tekona. Turvallisuuspalvelu kertoo kaappaajan levittäneen ääriajattelua.

Sisäministeriön mukaan kaappaaja on aiemmin istunut noin kymmenen vuotta vankilassa muun muassa petoksesta ja aseiden laittomasta käsittelystä.

Yhteisöpalvelu Twitteriin lähetettiin aiemmin kaappaajan nimellä viestejä, joissa vaadittiin tunnettuja ukrainalaisia lähettämään vallanpitäjiä vastustavia viestejä sosiaaliseen mediaan. Twitter poisti myöhemmin profiilin, josta tviitit oli lähetetty.

Sisäministeri Arsen Avakov saapui aiemmin tiistaina tapahtumapaikalle johtamaan kriisitilanteen ratkaisua.

Ukrainassa on liikkeellä runsaasti laittomia aseita. Tilanne on pahentunut vuodesta 2014 alkaen, kun Ukrainan hallituksen joukot ovat taistelleet Venäjän tukemia kapinallisia vastaan Donetskin ja Luhanskin alueilla Ukrainan itäosassa.