Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Trump usuttaa liittovaltion joukot seuraavaksi Chicagoon

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on ilmoittanut lähettävänsä liittovaltion joukkoja muun muassa Chicagoon torjumaan väkivaltaa.

New York Timesin mukaan Chicagoon olisi lähdössä noin 200 viranomaista.

Trump perustelee joukkojen lähettämistä lain ja järjestyksen retoriikalla. Viranomaiset vakuuttelivat keskiviikkona, ettei liittovaltio lähettäisi kaupunkiin puolisotilaallisia joukkoja puuttumaan mielenilmauksiin, kuten Portlandissa tapahtui.

Chicagon pormestari on jo aiemmin ilmoittanut vastustavansa liittovaltion joukkojen tuloa kaupunkiin. (AFP)

Yhdysvalloissa jo yhdeksäs peräkkäinen yli 60 000:n uuden tartunnan päivä

Yhdysvalloissa on varmistettu edellisen vuorokauden aikana lähes 64 000 uutta koronavirustartuntaa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Seurannan luvut on tarkistettu keskiviikkona paikallista aikaa eli aikaisin torstaiaamuna Suomen aikaa.

Keskiviikko oli jo yhdeksäs päivä peräjälkeen, kun Yhdysvalloissa on varmistettu yli 60 000 uutta päivittäistä tartuntaa.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia maassa kirjattiin edellisten 24 tunnin ajalta 1 059.

Yhdysvalloissa on määrällisesti eniten koronatartuntoja ja -kuolemia maailmassa. Tartuntojen määrä lähentelee maassa jo neljää miljoonaa ja koronakuolemia on lähes 143 000. (Lähde: AFP)

CNN: Trump syytteli tartuntojen lisääntymisestä Meksikoa ja mielenosoituksia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arveli koronatartuntojen lisääntymisen syyksi keskiviikkona muun muassa mielenosoituksia ja matkailun lisääntymistä, kertoo uutiskanava CNN.

Koronatilannekatsauksessaan Trump kertoi tartuntapiikkeihin olevan monia syitä, mutta hänen mukaansa tartuntojen määrät alkoivat nousta nuorten keskuudessa pian mielenosoitusten alkamisen jälkeen.

CNN:n mukaan Trump ei syyttänyt mielenosoituksia suoraan, mutta kertoi niiden tiettävästi vaikuttaneen laajempiin lievennystoimiin ympäri maata.

Trump mainitsi tartuntapiikkien yhteydessä erikseen myös Meksikon, jonka kanssa Yhdysvalloilla on useampi tuhat kilometriä yhteistä rajaa.

Washingtonin pormestari kiristää maskimääräyksiä - kasvomaskia käytettävä heti kodin ulkopuolella

Yhdysvalloissa Washingtonin pormestari on kiristänyt kasvomaskimääräyksiä kaupungin alueella. Tuoreessa määräyksessä linjataan muun muassa, että maskia tulee käyttää silloin, kun ihmiset lähtevät yksityisasunnoistaan ja heidän on todennäköistä joutua lähikontaktiin muiden kanssa.

Pormestari Muriel Bowser on tiivistänyt määräyksen käytännössä tarkoittavan sitä, että kasvomaskia on käytettävä heti, jos lähtee ulos omasta kodistaan, kertoo Washingtonin alueella toimiva WTOP-radioasema.

Bowser kertoi radioasemalle, että maskit ovat tehokas työkalu koronaviruksen leviämisen pysäyttämiseksi.

Brasiliassa ennätysmäärä uusia päivittäisiä tartuntoja - lähes 68 000 tartuntaa

Brasiliassa on varmistettu ennätyskorkea määrä uusia koronavirustartuntoja. Maassa on todettu yhteensä lähes 68 000 uutta tartuntaa vuorokauden aikana, kertoi maan terveysministeriö keskiviikkona paikallista aikaa.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu edellisten 24 tunnin ajalta 1 284 kappaletta.

Etelä-Amerikassa sijaitsevassa 212 miljoonan asukkaan Brasiliassa on määrällisesti toiseksi eniten koronatartuntoja ja -kuolemia maailmassa.

Aiemmin keskiviikkona Brasilian presidentti Jair Bolsonaro kertoi hänelle tehdyn koronatestin olleen jälleen positiivinen. (Lähde: AFP)

YK:n pääsihteeri vaatii Azerbaidzhanin ja Armenian paluuta neuvottelupöytään

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres vaatii välitöntä ja kokonaisvaltaista tilanteen rauhoittamista Azerbaidzhanin ja Armenian välillä. Ne ovat ottaneet viime aikoina yhteen maiden välisellä rajalla. Lisäksi Guterres vaati, että maat palaavat neuvottelupöydän ääreen.

YK:n edustajan mukaan pääsihteeri on keskustellut asiasta erikseen puhelimessa sekä Azerbaidzhanin presidentin Ilham Alijevin että Armenian pääministerin Nikol Pashinianin kanssa.

Guterres ilmaisi konfliktin osapuolten kanssa käydyissä keskusteluissa huolensa tilanteesta ja pyysi riitaisia maita pidättäytymään provosoivan retoriikan käyttämisestä. (Lähde: AFP)

Teslan vuosineljännes yllättäen voitollinen

Sähköautojen valmistajana tunnettu Tesla kertoi keskiviikkona odotettua paremmasta huhti-kesäkuun tuloksesta. Vuoden toisen neljänneksen liikevoitto oli 104 miljoonaa dollaria, kun vuosi sitten tappiota kertyi 408 miljoonaa.

Kyseessä oli Teslan neljäs perättäinen voitollinen vuosineljännes, mikä avaa yhtiölle pääsyn S&P 500 -indeksiin. Listalle valitaan 500 markkina-arvoltaan suurinta yhdysvaltalaisyritystä. Pääsyvaatimuksena on muun muassa neljä perättäistä voitollista vuosineljännestä.

Tesla kertoi pitävänsä kiinni tavoitteestaan toimittaa kuluttajille tänä vuonna puoli miljoonaa autoa.

Jälkimarkkinoilla Teslan tulosjulkistusta tervehdittiin osakkeen nousulla. (Lähde: AFP)