Mereen kaatuneen benjihyppytornin nostaminen jatkuu sunnuntaina

150 metriä korkea benjihyppytorni kaatui varhain perjantaina aamulla Helsingin Kaivopuistossa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Helsingin Kaivopuistossa perjantaiaamuna kaatuneen benjihyppytornin nostoprojekti jatkuu vielä ainakin sunnuntaina. Rakennusnosturin benjihyppy-yrittäjille vuokranneen Nostopalvelu J. Helaakosken toimitusjohtaja Tomi Sulonen kertoi lauantai-iltana STT:lle, että merestä ei vielä ollut saatu nosturin osia ylös.

Paikalla on Sulosen mukaan pari isoa nosturia, joiden avulla 50 tonnia painava puomi tullaan nostamaan. Lisäksi nostotöissä on mukana sukeltajia, jotka auttavat puomin nostamisessa lautan päälle.

– Puomi katkaistiin polttoleikkaamalla sen murtokohdasta. Mereen kaatunutta puomia yritetään purkaa osiin lautan päällä niistä kohdin, joista se on muutenkin kasattu, Sulonen sanoi.

Avi aloittaa onnettomuustutkinnan

Nosturitorni kaatui perjantaina aamulla mereen, kun sen alapään puomiosa petti taipuessaan. Ajoneuvoalusta oli pysynyt paikallaan rannassa. Puomin pettämissyytä ei vielä tiedetä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Kaivopuiston yli liikkui tornin kaatumisen aikaan vahva ukkoskuurorypäs ja tuuli oli kovaa.

– Kuuron voimakkain kohta on mennyt juuri tapahtumapaikan yli. Erityisesti puoli seitsemän aikaan Kaivopuiston alueella on salamoinut useasti, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman kertoi perjantaiaamuna.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoi aloittavansa tutkinnan tapahtuneesta. Tuloksia tutkinnasta voidaan odottaa viimeistään kuukauden päästä, ja joitain johtopäätöksiä jopa viikon sisään. Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun johtajan Eerik Tarnaalan mukaan onnettomuuspaikalla kävi perjantaina rakennusalan valvontaan ja nostinlaitteiden turvallisuuteen erikoistunut tarkastaja.

Onnettomuustutkintakeskus sen sijaan ei nähnyt tarpeelliseksi aloittaa omia tutkimuksia tapahtuneesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut