Keväällä kadonnut boakäärme yllätti uuden asukkaan kesken muuttohommien – "Ei tarvittu kolmea miestä ottamaan sitä kiinni"

STT

Keväällä omistajaltaan kadonnut nuori boakäärme päätti viimein tulla pois piilostaan ja yllättää tyhjillään olleen asunnon uuden asukkaan Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa. Maaliskuusta lähtien kateissa ollut matelija kurkisti keittiön allaskaapista ja säikäytti muuttoa tekevän uuden asukkaan.

Paikalle hälytetty paloaseman väki sai napattua käärmeen kiinni ilman vaaraa, kertoo Kurikan paloaseman yksikönjohtaja Anssi Ranta.

– Se oli hyvin rauhallinen, kun otettiin se kiinni. Käärmeet voivat ilmeisesti olla pitkiä aikoja syömättä, mutta omistaja epäili, että sillä oli varmaan nälkä, kun se oli lähtenyt liikkeelle, Ranta kertoo.

Rannan mukaan kyseessä oli nuori, noin 50–60-senttinen käärme, jolla ei vielä ole kuristajakäärmeelle ominaista puristusvoimaa.

– Ei tarvittu kolmea miestä ottamaan sitä kiinni, Ranta naurahtaa.

Käärme oli kadonnut asunnon aiemmalta asukkaalta, joka oli olettanut lemmikkinsä päätyneen roskikseen. Omistajaan saatiin yhteys pelastustehtävällä, ja hän opasti palomiehiä käärmeen käsittelyssä. Lisäksi hän pystyi kertomaan paikalla olleiden helpotukseksi, ettei käärme ole myrkyllinen.

Lemmikin omistaja oli muuttanut toiseen kaupunkiin, ja hänen ystävänsä haki pahvilaatikkoon jemmatun käärmeen Kurikan paloasemalta hoiviinsa.

Pian 30 vuotta palomiehenä työskennellyt Ranta kertoo, ettei ole ollut vastaavilla työkeikoilla uransa aikana.

– Kyllä se yllätti myös omalla kohdalla, Ranta sanoo.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut