BBC: Ainakin 17 kuoli autopommi-iskussa Afganistanissa

STT

Ainakin 17 ihmistä on kuollut Afganistanissa autopommi-iskussa, kertoo BBC . Voimakkaaksi arvioitu autopommi räjähti vilkkaalla kadulla Puli Amarin kaupungissa Logarin maakunnassa myöhään torstaina.

Pommi räjähti vain tunteja ennen kuin ääriliike Talebanin julistama kolmen vuorokauden tulitauko astui voimaan perjantaina. Taleban ilmoitti, että sillä ei ole mitään tekemistä pommiräjähdyksen kanssa. Toinen ääriliike Isis ei kommentoinut tapausta tuoreeltaan.

Itsemurhapommittajan uskotaan räjäyttäneen autopommin lähellä kuvernöörin toimistoa kadulla, jolla oli paljon ihmisiä ostoksilla ennen muslimien id al-adha-juhlan alkamista.

– Terroristit ovat jälleen iskeneet id al-adhan yönä ja tappaneet joukon maanmiehiämme, sisäministeriön tiedottaja Tariq Arian kertoi.

Afganistanin hallitus ja Taleban ovat neuvotelleet myös pysyvästä aselevosta, mutta neuvottelut ovat viivästyneet vankienvaihdon vuoksi.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut