Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmanlaajuisesti vahvistettu jo yli 700 000 koronakuolemaa

Koronaviruspandemiassa kirjattiin keskiviikkona jälleen uusi synkkä rajapyykki, kun 700 000 koronauhrin raja meni rikki Johns Hopkins -yliopiston seurannassa.

Maailmassa on samaisen yliopiston mukaan varmistettu kaikkiaan yli 18,5 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja koronakuolemia on Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Tartuntoja on varmistettu Yhdysvalloissa reilusti yli 4,7 miljoonaa kappaletta ja Brasiliassakin yli 2,8 miljoonaa.

Yhdysvalloissa on kirjattu lisäksi lähes 157 000 koronakuolemaa, kun taas Brasiliassa kuolemia on lähes 96 000.

Todelliset kuolin- ja tartuntaluvut ovat todennäköisesti paljon suurempia johtuen muun muassa eri maiden erilaisista testaus- ja tilastointikäytännöistä.

Victorian epidemia edelleen paha

Australiassa koettiin pandemian synkin päivä, kun Victorian osavaltiossa kirjattiin keskiviikkona yhteensä 15 koronakuolemaa. Uhrien joukossa oli muun muassa kolmekymppinen mies ja 12 vanhuksien hoitokoteihin kytkeytyvää kuolemaa.

Australian toiseksi suurimmassa kaupungissa Melbournessa, joka on Victorian osavaltion pääkaupunki, on rekisteröity satoja uusia tartuntoja joka päivä. Keskiviikkona tartuntoja löytyi yhteensä 725.

Melbourneen on määrätty yöllinen ulkonaliikkumiskielto, maskin käyttäminen on pakollista ja kaikki ei-välttämättömät liikkeet on suljettu.

Australiassa on kirjattu vajaat 19 500 koronatartuntaa ja 247 viruksen seurauksena tapahtunutta kuolemaa. Miljoonaa asukasta kohti maassa on Worldometer -tilastosivuston mukaan rekisteröity kymmenen kuolemaa. Suomessa vastaava luku oli keskiviikkona 60.

Worldometerin luvuissa on aika ajoin ollut epäjohdonmukaisuuksia.

Etelä-Afrikassa kuollut yli 180 terveydenhuollon työntekijää

Etelä-Afrikassa liki 24 000 terveydenhuollon työntekijää on saanut koronaviruksen, kertoi maan terveysministeriö keskiviikkona. Tartunnan saaneista 181 on kuollut.

Maan terveysministeri Zweli Mkwize sanoi pitävänsä sairaaloiden hallintoa vastuullisena työntekijöiden kuolemasta, koska ne eivät ole huolehtineet riittävän hyvin työturvallisuudesta.

Virustartuntojen määrä Etelä-Afrikassa on alkanut pikku hiljaa vähentyä, mikä saattaa viitata siihen, että tartuntahuippu olisi ohitettu. Mkwizen mukaan elokuun lopussa tilanne voi jo olla hyvä, mutta toisen aallon vaara on edelleen ilmeinen.