Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoltovarmuuskeskus ryhtyy valmistelemaan suojavarusteiden lisähankintaa – hankintojen kokonaisarvo arviolta korkeintaan 41 miljoonaa euroa

Huoltovarmuuskeskus (HVK) alkaa valmistella suojavarusteiden lisähankintaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyynnöstä, HVK tiedottaa.

Lisähankinnat koskevat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön käyttöön tarkoitettuja suojavarusteita.

STM esittää hankittavaksi kirurgisia maskeja 60 miljoonaa kappaletta, suojakäsineitä 200 miljoonaa kappaletta ja monikäyttöisiä suojavisiireitä viisi miljoonaa kappaletta.

Hankintojen kokonaisarvo on arviolta korkeintaan 41 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

HVK:n mukaan suojavarustetilanne on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä, mutta koronavirustartuntojen lisääntymiseen on varauduttava kaikkialla Suomessa.

Hankintoja tähän mennessä noin 120 miljoon alla eurolla

Huoltovarmuuskeskuksen hankinnat täydentävät sairaanhoitopiirien, kuntien sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yksityisten yritysten omia suojavarustehankintoja.

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt HVK:lle suojavarusteisiin liittyviä hankintapyyntöjä tämän vuoden helmikuusta saakka.

HVK on tehnyt suojainhankintoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön tähän mennessä yhteensä noin 120 miljoonalla eurolla.

Tuonnissa on HVK:n mukaan voitu kevään jälkeen siirtyä pääosin normaaleihin kuljetusreitteihin eli juna- ja laivakuljetuksiin pelkkien lentokuljetusten sijaan.

Myös kotimainen tuotanto on lähtenyt HVK:n mukaan hyvin käyntiin.