Hangon veneturman tutkinnassa aloitettu kuulustelut – poliisin mukaan tutkinta voi kestää useita viikkoja

Onnettomuustutkintakeskuksen jakama kuva Hangon veneturmassa osallisena olleesta veneestä. Handout / LEHTIKUVA

STT

Hangon veneonnettomuuden esitutkinta jatkuu muun muassa asianosaisten ja todistajien kuulusteluilla, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisin viestinnästä kerrotaan STT:lle, että osa kuulusteluista on jo aloitettu.

Onnettomuudessa kuoli alakouluikäinen lapsi. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui, kun nopeusajossa ollut vene törmäsi huviveneeseen. Loukkaantunut vietiin sairaalahoitoon.

Onnettomuus tapahtui Poker Run -veneilytapahtuman yhteydessä lauantaina iltapäivällä.

Poliisi tutkii tapahtumia kuolemantuottamuksena, vammantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Yksityiskohdat eivät ole julkisia esitutkinnan alkuvaiheessa.

– Asiat selvitetään esitutkinnassa kuulusteluiden ja teknisen tutkinnan avulla, sanoo tutkinnanjohtaja Markus Ramstedt tiedotteessa.

Poliisi ei tässä vaiheessa kerro, miten rikosepäilyt kohdistuvat eri tahoihin. Myöskään rikoksesta epäiltyjen määrää ei paljasteta.

Poliisin mukaan turman esitutkinta voi kestää useita viikkoja. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran todennäköisesti keskiviikkona.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut