Helsingissä mahdollinen joukkoaltistus koronalle ravintola Kaivohuoneella – satoja asiakkaita illan aikana, sairastuneen lähikontaktit tavoitettu

Helsingissä ravintola Kaivohuoneella on tapahtunut mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukselle lauantaina 8. elokuuta. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Helsingissä ravintola Kaivohuoneella on tapahtunut mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukselle lauantaina 8. elokuuta, kertoo Helsingin kaupunki. Tuolloin paikalla olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronatartunta.

Kaikki tunnistetut lähikontaktit on kaupungin tiedotteen mukaan tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin, mutta terveysviranomaiset kehottavat Kaivohuoneella kello 22–03 iltaa viettäneitä tarkkailemaan vointiaan 22. elokuuta asti. Henkilöitä kehotetaan hakeutumaan heti koronatestiin, jos lieviäkin oireita esiintyy.

Kaivohuoneella on ollut koko illan ja yön aikana paikalla noin 850 ihmistä, kertoi Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Koronavirusoirearvion voi tehdä osoitteessa www.omaolo.fi . Palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa myös varaamaan ajan koronatestiin.

Helsinkiläisten käytössä on myös koronavirusneuvonta numerossa: 09-310 10024 (joka päivä kello 8–18). Kiireellisissä asioissa palvelee Päivystysapu, jonka puhelinnumero on 116 117 ympäri vuorokauden.

Muiden kuntien asukkaat voivat ottaa yhteyttä oman alueen terveyspalveluihin.

Lisää tietoa koronaviruksesta löytyy osoitteista www.thl.fi ja www.hel.fi/koronavirus.

Helsingissä Herttoniemenrannan ala-asteen oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi

Herttoniemenrannan ala-asteella Helsingissä on asetettu 19 oppilasta ja 13 koulun henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä karanteeniin kahdeksi viikoksi koronavirusaltistuksen vuoksi, Helsingin kaupunki tiedotti sunnuntaina. Ala-asteella on yhteensä 520 oppilasta.

Kaupungin mukaan karanteeniin asetettuihin ja heidän perheisiinsä on oltu yhteydessä. Karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eivätkä he saa olla kontaktissa kodin ulkopuolisten kanssa. Karanteeniin asetetut jatkavat koulunkäyntiä etänä. Koulun muiden oppilaiden opetus jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

– Koulutyö jatkuu maanantaina 17.8. Helsingin kaupungin kouluissa normaalisti turvavälejä ja hyvää hygieniaa noudattaen. Altistuneet saatiin kartoitettua ja tiedotettua nopeasti, Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen sanoo tiedotteessa.

Karanteeni ei kaupungin mukaan koske altistuneiden perheenjäseniä, sillä he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut