HS-gallup: SDP edelleen suosituin puolue, perussuomalaiset kasvattaa eroa kokoomukseen

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21,0 prosenttia vastanneista. Arkistokuva. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Pääministeripuolue SDP on edelleen maan suosituin, kertoo Helsingin Sanomien keskiviikkona julkaisema kannatusmittaus. Toisella sijalla jatkaa opposition perussuomalaiset, jonka kannatus vahvistui 1,1 prosenttiyksikköä viime mittauksen lukuihin verrattuna. Erityisesti ero kasvaa oppositiossa niin ikään olevaan kokoomukseen, jonka kannatus putosi 0,8 prosenttiyksikköä.

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21,0 prosenttia vastanneista. Perussuomalaisten kannatus on 19,0, kokoomuksen 16,9 ja vihreiden 12,1 prosenttia. Keskusta on viidentenä 11,3 prosentilla.

Vasemmistoliittoa kannattaa 7,5 prosenttia vastaajista ja RKP:tä 4,4 prosenttia. Kristillisdemokraattien luku oli 3,9 prosenttia, nyt-liikkeen 1,7.

Lehden tilaaman tutkimuksen toteutti Kantar TNS . Siihen vastasi 2 612 ihmistä heinäkuun puolivälin ja elokuun puolivälin välillä. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Tutkimuksessa vastaajilta kysyttiin, minkä puolueen tai ryhmittymän ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin haastatteluhetkellä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut