Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies hyväksikäytti teinityttöä lähes kahden vuoden ajan Oulussa, tuomittiin ehdottomaan vankeuteen

Oulun käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen miehen ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hyväksikäyttö tapahtui Oulussa maaliskuun 2012 ja helmikuun 2014 välisenä aikana. Uhri oli tekojen aikaan 14–15-vuotias.

Tuomion mukaan mies oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. Lisäksi hän muun muassa kosketteli tyttöä alapäästä ja työnsi sormen tämän emättimeen sekä kosketteli tämän rintoja, tuomiossa sanotaan.

Tuomion mukaan mies lähetti tytölle useita seksuaalissävytteisiä viestejä ja sai tämän lähettämään itsestään alastonkuvia. Hän myös näytti tytölle tietokoneeltaan videoita, joissa oli lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Uhri oli kertomansa mukaan lopettanut "seurustelusuhteen" mieheen vuonna 2016, koska hänellä oli toinen kumppani. Uhri kertoi miehestä kaverilleen, joka kehotti tekemään rikosilmoituksen. Rikosilmoitus tehtiin vuonna 2016.

Hyväksikäytöt tapahtuivat viikonloppuisin

Mies kiisti syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän sanoi seurustelleensa tytön kanssa vasta, kun tämä oli täyttänyt 16 vuotta.

Mies myönsi lähettäneensä uhrille useita seksuaalissävytteisiä viestejä, kun tämä oli 15-vuotias. Tältä osin mies myönsi syyllistyneensä perusmuotoiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Käräjäoikeus kuitenkin piti miehen toimintaa kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Oikeuden mukaan mies hyväksikäytti uhria toistuvasti viikonloppuisin lähes kahden vuoden ajan.

Lisäksi tuomiossa kerrotaan, että mies oli vuosina 2014–2016 levittänyt vertaisverkko-ohjelmalla ainakin kymmenen kuvaa ja yhden videon, jotka ovat esittäneet sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti lapsia. Mies kiisti tahallisen levittämisen.

Oikeus katsoi miehen tienneen ohjelmaa käyttäessään, että kuvat ja video päätyvät samalla vertaisverkkoon yleisesti saataville, eikä mies oikeuden mukaan pyrkinyt sitä estämään.

Käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan miehen kahden vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. STT ei julkaise miehen nimeä uhrin suojelemiseksi.