Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden vihjasi Trumpin kampanjatilaisuuksien riskeeranneen ihmisten terveyden ja lupasi veronkorotuksia varakkaille

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden sanoo, että hän uskoo voittavansa vaalit, vaikka perinteinen kampanjointi ei ole koronan vuoksi mahdollista.

Biden kommentoi asiaa ABCNews-kanavan yhteishaastattelussa varapresidenttikandidaattinsa Kamala Harrisin kanssa.

Bidenin mukaan hän seuraa asiantuntijoiden määräyksiä kampanjatilaisuuksiensa osalta ja vihjasi myös, että presidentti Donald Trumpin laajat kannattajatilaisuudet ovat edistäneet koronan leviämistä.

– Me uskomme tiedettä ja toimimme, kuten asiantuntijat määräävät, hän sanoi.

– Katso mitä hänen (Trumpin) kokoontumisissaan tapahtuu. Ihmiset kokoontuvat eivätkä käytä maskeja. He saavat koronatartunnan ja kuolevat, Biden lisäsi.

ABC:n mukaan Tulsan terveysjohtaja on kertonut, että Trumpin Tulsassa pitämä vaalitilaisuus "erittäin todennäköisesti" oli yhtenä taustavaikuttajana alueen uudessa tautiryppäässä.

Riskiryhmään kuuluva Biden on kampanjoinut pitkälti virtuaalisesti omasta kellaristaan.

Haastattelijan kysymykseen siitä, pitääkö Trumpin väite siitä, että Biden pelkää "kellaristaan poistumista" paikkansa, Biden vastasi naurulla.

– Arvaa mitä, olen poistunut kellaristamme. Samalla 500 miljoonaa ihmistä on seurannut, mitä teen kellarissamme. Ja arvaa mitä, ihmiset kuuntelevat. Tässä on kyse vastuullisuudesta, hän sanoi.

Biden syytti Trumpin uskotelleen koronakriisin katoavan itsestään

Biden kritisoi myös jälleen Trumpin toimia koronakriisissä.

– En syytä häntä koronakriisistä. Syytän häntä pakoilusta ja siitä, että hän ei ole etsinyt ratkaisuja, hän sanoi.

Biden myös syytti Trumpia siitä, että tämä on uskotellut koronakriisin häipyvän pois itsestään ja odottanut jonkinlaista ihmeen tapahtumista.

– Sitten on kaikenlaisia hulluja asioita, kuten valkaisuaineen käyttöä. Hän ei ole vain kuunnellut tutkijoita, hän sanoi.

Biden viittasi tällä Trumpin pohdintoihin siitä, voisiko siivouksessa käytettäviä desinfiointiaineita ruiskuttaa ihmiseen koronaviruksen hoitamiseksi.

Veronkorotuksia varakkaimmille

Verotus on ollut yksi marraskuun vaalien kuumista keskustelunaiheista Yhdysvaltain koronan runteleman talouden vuoksi.

Biden kertoi haastattelussa, että presidenttinä hän nostaisi jokaisen yli 400 000 dollaria ansaitsevan verotusta. Samalla hän lisäsi, että tätä alempiin tuloluokkiin veronkorotuksia ei tehdä, eikä myöskään pienten yritysten verotusta lisätä.

Biden myös syytti Trumpia siitä, että tämän taloustoimet eivät ole edistäneet pienten, koronakriisissä pahasti kärsineiden yritysten asemaa.

Samalla Biden sanoi, että suuria voittoja ja veroja maksamattomien yritysten verotus on järkevää.

Harris: Trump yrittää solvauksilla viedä huomion pois epäonnistumisistaan

Bideniltä kysyttiin myös, tunsiko hän erityistä painetta valita varapresidenttiehdokkaakseen musta nainen.

– Ei, en tuntenut. Hallituksen pitäisi näyttää siltä, miltä sen kansalaiset näyttävät. 51 prosenttia tämän maan väestöstä on naisia, hän sanoi.

Hän kuvasi Harrisia "ihmeelliseksi naiseksi", jonka työ syyttäjänä ja senaattorina vakuutti hänet.

Harris itse kommentoi haastattelussa presidentti Trumpin hänestä esittämiä solvauksia keinoksi viedä huomio pois Trumpin politiikasta. Trump on nimitellyt Harrisia muun muassa "hulluksi" ja "kammottavaksi".

– Mielestäni iso osa, mitä presidentti Donald Trumpin suusta tulee, on tarkoitettu viemään huomio pois siitä, mitä hän tekee päivittäin eli laiminlyönneistä, välinpitämättömyydestä ja amerikkalaisille aiheutetusta harmista.