Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi kuoli luotiin ja yksi haavoittui Wisconsinin mielenosoitusten yhteydessä

Yhdysvalloissa kaksi ihmistä on ammuttu kuoliaaksi ja yksi haavoittunut ampumisessa Kenoshan kaupungissa tiistai-iltana paikallista aikaa. Asiasta kertoo Kenoshan poliisi Twitterissä . Poliisin lausunnon mukaan haavoittuneella ei ollut hengenvaaraa.

Wisconsinin osavaltiossa on ollut väkivaltaisiksi äityneitä mielenosoituksia sen jälkeen kun poliisi ampui mustaa Jacob Blakea.

Netissä jaetuissa videoissa näkyy ihmisiä juoksemassa Kenoshan kaduilla, kun taustalla kuuluu laukauksia. Osassa videoissa näkyy haavoittuneita ihmisiä maassa.

Kenoshan poliisi kertoo selvittävänsä tapahtumien kulkua eikä tiedota asiasta vielä enempää. New York Timesin haastatteleman piirikunnan sheriffin David Bethin mukaan pieni ryhmä pääosin valkoihoisia aseistautuneita miehiä oli kokoontunut huoltoasemalle ja vannonut "suojelevansa omaisuutta" mielenosoittajilta, joita suuntasi huoltoasemalle poliisin hajotettua mielenosoituksen ulkonaliikkumiskiellon tultua voimaan. Beth sanoo kyseisen miesryhmän olevan poliisitutkinnan keskiössä.

Yhteenottoja oli aiemmin myös poliisin ja mielenosoittajien välillä, kun mielenosoittajat ampuivat ilotulitteita poliiseja kohti ja poliisi vastasi kumiluodeilla.

Mielenosoitukset alkoivat muutama päivä sitten, kun julki tuli video Blaken ampumisesta. Poliisi ampui Blakea seitsemän kertaa sunnuntaina paikallista aikaa, kun Blake oli yrittänyt mennä autoonsa, jossa hänen kolme lastaan olivat. Poliisin mukaan ampuminen tapahtui, kun poliisi oli vastaamassa ilmoitukseen perheväkivallasta.

Blake on hengissä, mutta ampumisen seurauksena halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Vielä ei tiedetä, halvaantuiko Blake pysyvästi.