Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wisconsinin mielenosoittajien ampumisesta epäilty nuori mies pidätetty – Trump kertoi lähettävänsä liittovaltion joukkoja valvomaan mielenosoituksia

Wisconsinissa Yhdysvalloissa poliisi kertoi keskiviikkoiltana Suomen aikaa pidättäneensä 17-vuotiaan nuoren miehen epäiltynä veriteoista Kenoshan kaupungin väkivaltaisissa mielenosoituksissa.

Kaksi ihmistä kuoli ja yksi haavoittui, kun rynnäkköaseella aseistautunut mies avasi tulen kohti mielenosoittajia tiistaina. Alustavien arvioiden mukaan mies kuului ryhmään, joka oli kokoontunut paikalliselle huoltoasemalle suojelemaan sitä mellakoitsijoilta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti, että Kenoshaan lähetetään liittovaltion joukkoja valvomaan mielenosoituksia.

–Emme salli ryöstelyä, tuhopolttoja, väkivaltaa ja laittomuuksia Yhdysvaltain kaduilla, Trump kirjoitti Twitterissä.

Wisconsinin osavaltiossa on ollut väkivaltaisiksi äityneitä mielenosoituksia sen jälkeen kun poliisi ampui mustaa Jacob Blakea pidätystilanteessa.

Mielenosoitukset alkoivat muutama päivä sitten, kun julki tuli video Blaken ampumisesta. Poliisi ampui Blakea seitsemän kertaa selkään sunnuntaina paikallista aikaa, kun Blake oli yrittänyt mennä autoonsa, jossa hänen kolme lastaan olivat. Poliisin mukaan ampuminen tapahtui, kun poliisi oli vastaamassa ilmoitukseen perheväkivallasta.

Blake on hengissä, mutta ampumisen seurauksena halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Vielä ei tiedetä, halvaantuiko Blake pysyvästi.