Ilmailujätti Rolls-Royce kärsi koronasta: alkuvuosi miljardikaupalla miinuksella

Rolls-Royce kertoi suunnitelmistaan myydä omaisuuttaan kahden miljardin punnan edestä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brittiläisen ilmailualan jättiyhtiön Rolls-Roycen alkuvuoden tulos jäi koronapandemian pökerryttämänä 5,4 miljardia puntaa eli kuusi miljardia euroa tappiolle tammi–kesäkuussa, yhtiö kertoo.

Yhtiö oli tappiollinen myös vuotta aiemmin, mutta silloin sen tappiot jäivät 900 miljoonaan puntaan eli noin miljardiin euroon.

Tuoreiden madonlukujen paljastuksen ohella Rolls-Royce kertoi torstaina suunnitelmistaan myydä omaisuuttaan kahden miljardin punnan (2,2 miljardin euron) edestä. Se on myös allekirjoittanut samansuuruisen lainasopimuksen.

– Olemme edenneet merkittävästi uudelleenjärjestelyssämme, mikä sisältää siviili-ilmailualamme suurimman uudelleenorganisoinnin, toimitusjohtaja Warren East sanoi osavuosikatsauksessa.

Rolls-Royce toimii ilmailu-, puolustus- ja energia-aloilla. Matkustajalentojen vähentyminen on iskenyt siihen rajusti. Lentokonevalmistajat Airbus ja Boeing kuuluvat yhtiön asiakkaisiin.

– Vaikka toimemme ovat auttaneet turvaamaan yhtiömme välittömän tulevaisuuden, tunnustamme Covid-19-pandemian aiheuttamat epävarmuudet ja tarpeen tasapainottaa tulomme ja menomme pitkällä tähtäimellä, East sanoi.

Toukokuussa Rolls-Royce kertoi vähentävänsä 9 000 työpaikkaa, mikä vastaa noin kuudesosaa sen maailmanlaajuisesta työvoimasta. Yhtiö vähensi tuhansia työtehtäviä jo ennen pandemiaa, sillä sen tarjoamien virtajärjestelmien kysyntä meriteollisuudessa on ollut heikkoa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut