Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa tiukentamassa koronarajoituksia: maskinkäytöstä lipsuville luvassa sakkoja

Saksassa on sovittu uusista tiukennuksista koronaviruksen vuoksi asetettuihin rajoituksiin, käy ilmi uutistoimisto AFP:n näkemästä luonnoksesta.

Tartuntojen viimeaikainen kasvu on otettava vakavasti, luonnoksessa todetaan.

Uusien koko maata koskevien sääntöjen mukaan kasvomaskisääntöjen rikkomisesta voi saada vähintään 50 euron sakon. Tähän asti osavaltiot ovat määränneet sakoista itse.

Liittokansleri Angela Merkelin ja Saksan osavaltioiden johtajien on määrä virallistaa säännöt myöhemmin tänään.

Suurten tapahtumien kielto on pitenemässä lokakuun lopusta vuoden loppuun asti. Kielto koskee sekä festivaaleja ja konsertteja että suuren yleisön urheilutapahtumia. Saksalaiset jalkapalloseurat eivät siis saa faneja loppusyksystä takaisin katsomoihin, kuten niiden toiveissa oli.

Lisäksi pienempien, yksityisten kokoontumisten osallistujamäärä rajoitetaan 25 ihmiseen. Luonnoksessa myös suositellaan vahvasti ihmisiä rajoittamaan kontaktiensa määrää, pitämään 1,5 metrin turvavälejä ja suosimaan kokoontumista ulkoilmassa sisätilojen sijaan.

Viranomaiset aikovat myös tehostaa karanteenien valvontaa.

Jo aiemmin tässä kuussa Saksassa on määrätty korkean tartuntariskin alueilta palaavat matkustajat pakolliseen koronatestiin. Muista maista palaaville matkustajille on tarjottu mahdollisuutta ilmaiseen koronatestiin, mutta testausjärjestelmän kuormittumisen vuoksi tästä aiotaan luopua syyskuun puolivälissä.

Saksassa raportoitiin torstaina 1 507 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on todettu maassa yhteensä lähes 238 000 ja koronaan liittyviä kuolemia lähes 9 300.

Ruotsilta iso elvytyspaketti

Ruotsin hallitus on julistanut yli sadanmiljardin kruunun (9,7 miljardin euron) elvytyspaketin, jolla maan taloutta on tarkoitus potkia käyntiin koronaviruskriisin jäljiltä. Valtiovarainministeri Magdalena Andersson luonnehti pakettia historialliseksi.

Samalla se korjasi ennustettaan maan talouden kasvuluvuista. Kesäkuussa Ruotsin talouden ennustettiin supistuvan 6 prosentilla ja kohenevan ensi vuonna 3 prosentilla. Uudessa ennusteessa talouden lasketaan supistuvan 4,6 prosenttia ja kasvavan ensi vuonna 4,1 prosenttia.