HS: Vasemmistoliitto on jo teettänyt VM:llä laskelman ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisen työllisyysvaikutuksista – laskelmassa 4 700 lisätyöllistä

Hallituspuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi ministeriryhmän kesäkokouksessa torstaina, että varusmiespalveluksen ja siviilipalveluksen lyhentämisestä syntyvä työllisyyspotentiaali olisi syytä selvittää. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Vasemmistoliitto on jo teettänyt valtiovarainministeriöllä (VM) laskelman ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisen työllisyysvaikutuksista, kertoi Helsingin Sanomat tietojensa pohjalta perjantaina. Laskelman mukaan lyhentäminen lisäisi työllisten määrää 4 700:lla.

Laskelma pohjaa esitykseen, jonka mukaan puolet asevelvollisista suorittaisi palveluksensa neljässä kuukaudessa. Siviilipalveluksen kesto sen sijaan puolitettaisiin.

Hallituspuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi ministeriryhmän kesäkokouksessa torstaina, että varusmiespalveluksen ja siviilipalveluksen lyhentämisestä syntyvä työllisyyspotentiaali olisi syytä selvittää.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) tyrmäsi ajatuksen Twitterissä toteamalla, että lyhennysten hinta olisi suuri aukko Suomen turvallisuuteen. Myös eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) torjui ajatuksen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut