Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Black Panther -elokuvasta tunnettu Chadwick Boseman on kuollut

Black Panther -elokuvan tähti Chadwick Boseman on kuollut. BBC:n mukaan syöpää sairastunut Boseman kuoli kotonaan Los Angelesissa perheensä ympäröimänä. Hän oli kuollessaan 43-vuotias.

Bosemanin Twitter-tilillä julkaistussa kirjoituksessa kerrotaan, että näyttelijällä diagnosoitiin vuonna 2016 kolmannen asteen paksusuolen syöpä.

– Todellinen taistelija, Chadwick jatkoi sinnikkäästi kaiken läpi, ja toi teille monia elokuvia, joita olette rakastaneet paljon, kirjoituksessa todettiin.

Kirjoituksessa kerrottiin, että diagnoosin jälkeen Boseman oli useissa leikkauksissa ja kemoterapiassa. Hän sai hoitoa kuvausten aikana ja elokuvatuotantojen välissä.

– Urallaan hänelle oli kunnia herättää eloon King T'Challa Black Panthersissa.

Boseman ei ollut kertonut julkisuuteen sairaudestaan, BBC kirjoittaa.

Black Panther -elokuva oli BBC:n mukaan ensimmäinen supersankari elokuva, joka oli ehdolla Yhdysvaltain elokuva-akatemian Oscar-gaalassa vuoden elokuvaksi. Parhaan elokuvan pystin vei tuolloin Green Book, mutta Black Panther nappasi kuitenkin kolme muuta Oscaria.

Boseman näytteli myös muun muassa ohjaaja Spike Leen Da 5 Bloods -elokuvassa yhdessä Jasper Pääkkösen kanssa.