KKV esittää Puolangan kunnalle 120 000 euron seuraamusmaksua sote-palveluiden suorahankinnasta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) vaatii Puolangan kunnalle seuraamuksia sote-palvelujen suorahankinnasta, joka viraston mukaan on laiton.

KKV esittää, että markkinaoikeus määrää Puolangan kunnalle 120 000 euron seuraamusmaksun. Lisäksi KKV esittää, että markkinaoikeus lyhentää Puolangan kunnan Terveystalo Kuntaturva Oy :n kanssa solmiman hankintasopimuksen päättymään kuuden kuukauden kuluttua lainvoimaisesta markkinaoikeuden päätöksestä.

KKV kertoo, että sen selvitysten mukaan Puolangan kunta teki tämän vuoden alussa kymmenien miljoonien eurojen arvoisen jatkosopimuksen kunnan sote-palveluiden tuottamisesta ilman hankintalain mukaisen kilpailutuksen järjestämistä.

Puolanka oli kilpailuttanut sote-palvelunsa vuonna 2012, ja sopimuskausi päättyi viime vuoden lopussa. Tämän jälkeen kunta oli KKV:n mukaan hankkinut sote-palvelut Terveystalo Kuntaturvalta jatkosopimuksella ilman kilpailutusta.

– Kyseessä on rahalliselta arvoltaan erittäin merkittävä sopimus, yli seitsemän miljoonaa euroa vuodessa. Sopimus on yksi suurimmista, joihin KKV:n hankintojen valvonta on puuttunut, sanoo hankintojen valvonnan tutkimuspäällikkö Max Jansson KKV:stä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut