Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi ampui 18-vuotiaan miehen Washingtonissa – jo kolmas kerta lyhyen ajan sisään, kun poliisi ampui mustan miehen USA:ssa

Yhdysvalloissa poliisi on ampunut mustan miehen kuoliaaksi pääkaupunki Washingtonissa.

Tapahtumien kulku on osin epäselvä. Poliisin mukaan se oli saanut vihjeen, että 18-vuotias mies olisi piilotellut asetta ajoneuvossaan.

Kun poliisi oli lähestynyt ajoneuvoa, osa siellä olevista ihmisistä oli paennut jalan. Tämän jälkeen poliisi avasi tulen. Yksi paikalla olleista miehistä vietiin sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Paikalliset poliitikot ovat vaatineet selvitystä tapauksesta. Tiedossa ei ole, miksi miestä ammuttiin.

– Emme tiedä paljon tapauksesta. Mutta mielestäni ei ole juurikaan syitä, miksi 18-vuotias poika pitäisi tappaa, etenkin, jos hän oli aseistamaton tai pakenemassa, sanoi paikallistason poliitikko Markus Batchelor paikalliselle medialle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Useita ampumistapauksia lyhyen ajan sisällä

Kyseessä on jo kolmas huomiota herättänyt tapaus lyhyen ajan sisällä, jossa poliisi on ampunut afrikkalaisamerikkalaisen ihmisen Yhdysvalloissa.

Tällä viikolla Los Angelesissa poliisi ampui polkupyörällä liikkuneen miehen. Yhdysvaltalaismedian mukaan miestä epäiltiin "liikennevälirikkomuksesta", ja poliisi ampui miestä kohti useita laukauksia sen jälkeen, kun tämä oli yrittänyt paeta.

Poliisin mukaan 29-vuotias Dijon Kizzee olisi yrittänyt ennen poliisin ampumista tavoitella asetta.

Tapauksesta ei ole kuitenkaan saatavilla videotallennetta, eivätkä poliisit käyttäneet tilanteessa haalarikameraa, mikä on saanut aktivistit kyseenalaistamaan poliisin version tapahtumista. Los Angeles Timesin mukaan kysymyksiä on herättänyt muun muassa, miksi poliisi ajoi takaa niin voimakkaasti vain liikennerikkomuksesta epäiltyä miestä, ja oliko tämä todella uhkaamassa poliisia aseella.

Kaksi tapauksessa ollutta poliisia on poistettu virkatehtävistään tapauksen tutkinnan ajaksi, kertoo CBS News .

Viime viikolla poliisi ampui taas puolestaan selkään useita kertoja mustaa miestä Jacob Blakea Wisconsinin Kenoshassa. Blake jäi henkiin, mutta halvaantui.

Tapaukset ovat synnyttäneet jälleen poliisiväkivallan ja rasismin vastaisia protesteja Yhdysvalloissa.

Black Lives Matter -protestit ovat jatkuneet Yhdysvalloissa lähes koko kesän, kun musta mies George Floyd kuoli poliisin pidätystilanteessa.

Biden tapaamassa Jacob Blaken perheen

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden on aikeissa tavata Blaken perheen vierailullaan Kenoshassa Wisconsissa torstaina. Asiasta kertoo Bidenin kampanjatiimi.

Presidentti Donald Trump vieraili ampumisista toipuvassa Kenoshassa tiistaina, vaikka monet pyysivät häntä jättämään visiitin väliin. Vierailullaan Trump kutsui Kenoshan protesteja "kotimaiseksi terrorismiksi" eikä tavannut Blaken perhettä.

Halvaantuneen miehen setä Justin Blake kertoi jo etukäteen, ettei perheellä ole erityistä halua olla tekemissä Trumpin kanssa. Hän myös kritisoi Trumpia kaupungin jakolinjojen hyväksikäytöstä.

Ampumistapaukset ja niistä seuranneet osittain väkivaltaiset protestit ovat myös nousseet Bidenin ja Trumpin presidentinvaalikampanjoiden teemoiksi. Trump on laajalti jättänyt huomiotta protesteihin liittyvän rasismikeskustelun ja puhunut vain "lain ja järjestyksen" palauttamisesta. Hän on syyttänyt mielenosoittajia mellakoitsijoiksi.

Biden on taas syyttänyt Trumpia rasismin vähättelystä sekä jännitteiden ja vihan lietsonnasta.