Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lämmin sää jatkuu viikonloppuna, mutta sadekuuroja riittää koko maahan

Viikonloppuna on odotettavissa melko lämmintä, mutta epävakaista säätä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Koko maassa satelee jossakin vaiheessa. Tulossa on lähinnä kuurosateita, mutta lauantai-iltana Etelä-Suomessa saadaan myös yhtenäisiä sateita.

– Myöhemmin illalla sadealue nousee lounaasta ja tulee pääkaupunkiseudun yli lähinnä maan itäosaan, arvelee päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen ilmatieteen laitokselta.

– Yön aikana satelee sitten koko maan itäosassa.

Sunnuntaiaamun aikana yhtenäinen sadealue siirtyy kohti itää ja väistyy Venäjälle. Sunnuntaipäivän aikana luvassa on uusi annos kuurosateita, ehkä ukkostakin.

Sateet painottuvat Länsi- ja Pohjois-Suomeen, mutta ovat Tuovisen mukaan mahdollisia koko maassa. Poutaisia paikkoja hän ei uskalla luvata.

Syksy ei saavu vielä

Kulunut viikko on ollut vielä varsin kesäinen, vaikka syyskuun puolella ollaankin. 20 asteen rajapyykki ylittyi Tuovisen mukaan maanantaita lukuun ottamatta joka päivä, mutta vain paikoitellen.

– Tänään päivän ylin lämpötila oli 21,1 astetta Parikkalassa, eli Kaakonkulmalla oli lämpimintä. Toisaalta myös Oulussa oli 20,9. Eilen Puumalassa oli 21,3 astetta.

Viikonloppunakin on lämmintä koko maassa. Päivälämpötilat liikkuvat 15–20 asteen välillä. Lauantai on Tuovisen mukaan hieman sunnuntaita lämpimämpi. Öisinkin pysytään 10–15 asteessa.

Lukemat ovat vuodenajalle tyypillisiä, eikä syksyisempiä lämpötiloja ole aivan pian luvassa, vaikka hieman viileneekin.

– Epäilen, että kahdenkympin lämpötilat jäävät näkemättä ensi viikolla. Ylimmät ovat varmaan etelässäkin 16–18 astetta, Tuovinen sanoo.

Tuuli on ollut perjantaina ollut navakkaa kaikilla merialueilla ja kohtalaista maalla, ja se voimistuu jonkin verran viikonloppuna. Voimakkainta tuuli on Pohjanlahdella.