Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina juhli koronaviruksen kukistamista, muualla pandemian häviämisestä ei ole merkkejä

Kiinan valtionjohto juhlisti tiistaina maan menestystä koronaviruksen vastaisessa taistelussa samaan aikaan kun pandemian laantumisesta muualla maailmassa ei ollut merkkiäkään.

– Saavutimme nopeasti menestystä, kun kansa taisteli koronavirusta vastaan. Nyt olemme johtoasemassa, kun talous toipuu ja taistellaan covid-19-tautia vastaan, ylisti presidentti Xi Jinping.

Kiinan kehittämä koronarokote on niin ikään edennyt viimeiseen eli kolmanteen testivaiheeseen, ja viranomaiset toivovat, että rokotukset voitaisiin aloittaa vielä tämän vuoden aikana. Yhteensä kymmenkunta koronarokotetta ympäri maailmaa on kliinisten testien viimeisessä vaiheessa..

Euroopassa mielialat olivat kaukana Kiinan juhlatuulesta. Ranskassa otettiin koronarajoituksia uudelleen käyttöön seitsemällä alueella sen jälkeen kun tartuntojen määrät olivat nousseet.

Intiassa talouden avaamista jatkettiin tiistaina, vaikka maa nousi maanantaina toiseksi koko maailman virustartuntojen määrässä. Junat aikoivat kulkea viiden kuukauden katkoksen jälkeen maan pääkaupungissa Delhissä, ja metroverkko avattiin 12 kaupungissa.

– Jotta elämämme sujuisi, meidän täytyy päästä ulos kodeistamme. Siksi tämä oli viisas päätös hallitukselta, sanoi junaan kiirehtinyt Deepak Kumar Delhissä.

Miljardeja koronatukea vääriin käsiin

Britanniassa hallituksen koronavaivat eivät tiistaina rajoittuneet siihen, että seitsemän suosittua kreikkalaista lomasaarta jouduttiin määräämän uudelleen matkustusrajoitusten piiriin, kun virustartuntojen määrä nousi viikonloppuna tasolle, jolla se oli viimeksi toukokuussa.

Saaripannan lisäksi Britannian veroviraston ilmoitti, että jopa 3,5 miljardia puntaa (3,7 miljardia euroa) valtion maksamaa koronatukea on saattanut valua vääriin käsiin. Veroviraston johtajan mukaan syyt vaihtelevat "virheistä suoranaisiin petoksiin".