Kaikkonen torjuu hävittäjähankinnan lykkäämisen

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan hävittäjähankinnan lykkääminen ei vähentäisi kustannuksia, vaan kasvattaisi niitä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) torjuu ajatuksen uusien hävittäjien hankinnan lykkäämisestä. Siitä ei syntyisi säästöjä, hän sanoi maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina.

– Olemme puolustushallinnossa tarkastelleet tätä vaihtoehtoa useampaan kertaan viimeisten noin 5 vuoden aikana. Vastaus on yksiselitteinen – hankintaa ei voi lykätä, Kaikkonen totesi.

Kaikkosen mukaan on yksiselitteistä, että hankintapäätös on tehtävä ensi vuonna ja ensimmäiset uudet koneet saatava Suomeen vuonna 2025.

– Puolustuksen alalla emme voi pitää välivuosia ilmapuolustuksesta toivoen, ettei turvallisuustilanne lähialueillamme heikkenisi.

Hankinnan lykkääminen ei sitä paitsi vähentäisi kustannuksia, vaan kasvattaisi niitä, Kaikkonen sanoi. Nykyistä kalustoa jouduttaisiin kalliilla toimenpiteillä tekohengittämään, samalla kun sen kyky puolustaa Suomea heikkenisi.

– Kokonaishintalappu olisi entistä kalliimpi. Lykkääminen ei siis todellakaan kannata, Kaikkonen varoitteli.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut