Teollisuuden liikevaihto painui heinäkuussa jälleen 10 asteen pakkasuralle

Liikevaihto palasi takaisin kymmenen prosentin alamäkeen, jossa se oli myös huhti- ja toukokuussa. Roni Lehti / LEHTIKUVA

STT

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni heinäkuussa 10,3 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus. Laskua oli kaikilla päätoimialoilla, mutta eniten muuttui metsäteollisuuden liikevaihto, -19,2 prosenttia.

Päätoimialoista parhaiten menestyi heinäkuussa elintarviketeollisuus, jossa pudotusta edellisvuoteen oli vain prosentin kymmenyksen verran.

Liikevaihto palasi takaisin kymmenen prosentin alamäkeen, jossa se oli myös huhti- ja toukokuussa. Kesäkuussa liikevaihto elpyi hieman ja oli -7,9 prosenttia. Teollisuuden liikevaihto on kasvanut edellisen kerran viime joulukuussa.

Työpäiväkorjattu vientiliikevaihto puolestaan laski kesäkuussa eniten kemianteollisuudessa, -25,6 prosenttia. Suurille vaihteluille alttiissa kaivos- ja louhintatoiminnassa kasvua kertyi peräti 150 prosenttia.

...

Uutista korjattu klo 10.40: Vientiliikevaihdon tiedot ovat kesäkuun tietoja, eivät heinäkuun tietoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.