Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israelin opposition mukaan Netanjahu ei aio neuvotella palestiinalaisten kanssa mistään

Israelin oppositio arvosteli tiistaina voimakkaasti maan pääministeriä Benjamin Netanjahua neuvotteluyhteyksien katkaisemisesta palestiinalaisiin.

– Nykyisellä hallituksella ei ole mitään aikomuksia keskustella yhtään mistään palestiinalaisten kanssa, sivalsi Israelin poliittista keskustaa edustava oppositiojohtaja Yair Lapid.

– Hallitus korostaa, että se on saanut normalisoitua suhteet maltillisiin sunnivaltioihin ilman, että sen on vastineeksi tarvinnut neuvotella palestiinalaisten kanssa. Minusta neuvottelut eivät ole kauppatavaraa, vaan ne olisivat Israelin etujen mukaisia, Lapid jatkoi.

Israelin on määrä tiistaina allekirjoittaa Valkoisessa talossa sopimus diplomaattisuhteiden normalisoinnista Bahrainin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten 90-luvun, kun Israel solmii uusia diplomaattisuhteita arabimaihin.

Sopimuksen osana Israel sitoutuu keskeyttämään palestiinalaisalueiden haltuunoton. Asiantuntijat ovat kuitenkin arvioineet, että keskeytys jää väliaikaiseksi.