Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intia ylitti viiden miljoonan koronatartunnan rajan – miljoona viimeisintä tartuntaa todettiin vain 11 päivässä

Intiassa koronavirustapaukset ylittivät keskiviikkona viiden miljoonan tartunnan rajapyykin, maan terveysministeriön tilastoista ilmenee.

Viimeisimmät miljoona tartuntaa todettiin vain 11 päivän aikana. Se on toistaiseksi nopein tahti, jolla koronavirustartunnat ovat maailmassa kasvaneet.

Ensimmäisestä Intiassa havaitusta tartunnasta kesti 167 päivää ennen kuin maa ylitti miljoonan tartunnan rajan. Tämän jälkeen tartuntojen määrä kaksinkertaistui 21 päivässä. Kaksi miljoonaa tartuntaa muuttuivat neljäksi miljoonaksi alle kuukaudessa.

Times of India -lehden mukaan eniten tartuntoja on todettu Maharashtran osavaltiossa, johon kuuluu esimerkiksi jättimäinen Mumbain kaupunki. Osavaltiossa on todettu lähes kolme miljoonaa koronatartuntaa.

Koronaan liittyviä kuolemia maailmassa yli 930 000

Maailmassa todettujen koronatartuntojen määrä lähestyy nopeasti 30 miljoonan rajaa. Koronaan liittyviä kuolemantapauksia on ollut yli 930 000 sen jälkeen, kun virus ilmaantui Kiinassa viime vuoden loppupuolella.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan parhaillaan yhdeksän koronarokote-ehdokasta on myöhemmän vaiheen ihmiskokeissa.

WHO:n terveyskatastrofeista vastaava johtaja Michael Ryan kehotti Euroopan maita tekemään kovia päätöksiä haavoittuvimpien suojelemiseksi. Monissa Euroopan maissa, joissa oli jo alettu purkaa koronarajoituksia, on jälleen tullut esille huolestuttavia tartuntapiikkejä.

Espanjassa Madridin alueen terveysviranomaiset harkitsevat kokoontumis- ja liikkumisajoituksia. Tanskassa on jo annettu uusia rajoituksia, joiden nojalla baarien ja ravintoloiden aukioloaikoja on lyhennetty. Lisäksi on annettu vaatimuksia maskien käytöstä sekä rajoitettu yleisömäärää jalkapallo-otteluissa.

Israelissa Jerusalemissa sijaitseva Suuri synagoga on suljettu koronan takia ensi kertaa juutalaisten uudenvuoden aikaan, kertoivat viranomaiset keskiviikkona.

Myös muslimien kolmanneksi pyhin paikka al-Aqsan moskeija Jerusalemissa sulkee ovensa perjantaina koronan takia.